USU-gallup: Hallituksen talouspolitiikka jakaa kansan

Perussuomalaiset ovat kääntyneet vuodessa vastustajista kannattajiksi.

Valtiontalouden sopeutustoimet jakavat kansan kahtia, kertoo Uutissuomalaisen teettämä mielipidemittaus. 

USU-gallupin mukaan 44 prosenttia suomalaisista kannattaa hallituksen sopeutustoimia, kuten palveluiden ja etuuksien leikkauksia sekä veronkorotuksia, vaikka ne heikentäisivät vastaajan omaa elintasoa. Täsmälleen yhtä moni vastaaja torjuu sopeutustoimet.

Uutissuomalaisen mukaan sopeutustoimien kannatus on noussut edellisestä mittauksesta, joka tehtiin vuosi sitten, ennen viime kevään eduskuntavaaleja. Tuolloin kannattajia oli 36 ja vastustajia 43 prosenttia.

Suurin muutos kyselyiden välillä on tapahtunut perussuomalaisten kannattajien näkemyksissä. Vuosi sitten vain 23 prosenttia perussuomalaisten kannattajista hyväksyi sopeutustoimet. Nyt heistä jopa 71 prosenttia kannattaa sopeutuksia.

Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi Uutissuomalaiselle, että perussuomalaiset on valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) johdolla onnistunut vakuuttamaan kannattajansa siitä, että sopeutustoimet ovat välttämättömiä.

Tietoykkösen toteuttamaan kyselyyn vastasi 1  000 suomalaista 12.–20. maaliskuuta. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Suomen Pankki odottaa talouden toipuvan ennakoitua nopeammin 1:44
Suomen Pankki odottaa talouden toipuvan ennakoitua nopeammin.

Lue myös:

    Uusimmat