USU: Hallituspuolueet valmistelevat kolmen miljardin lisäsopeutusta huhtikuun kehysriiheen

Esillä sekä menoleikkauksia että veronkorotuksia.

Hallitus päättää huhtikuun kehysriihessä yhteensä noin kolmen miljardin euron uusista sopeutuksista, kertoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen  Uutissuomalaiselle.

Marttinen on puheenjohtajana hallituspuolueiden kansanedustajista muodostetussa työryhmässä, joka etsii 15.–16. huhtikuuta järjestettävälle kehysriihelle uusia leikkaus- ja veronkiristyskohteita. Viime kevään hallitusneuvotteluissa hallituspuolueet sitoutuivat jo kuuden miljardin sopeutuksiin tällä vaalikaudella, mutta kaavaillut kolme miljardia nostavat sopeutukset yhteensä yhdeksään miljardiin.

Marttinen on vaitonainen suunnitelluista toimista mutta kertoo, että keskustelua on käyty sekä menoleikkauksista että veronkorotuksista.

Neuvottelut ovat Marttisen mukaan sujuneet hyvin. Valtiovarainministeriö julkaisee uuden talousennusteen huhtikuun alkupuolella, ja Marttisen mukaan työryhmän työtä peilataan vielä valtiovarainministeriön lukuihin.

Marttinen torjuu Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan esityksen, että hallituksen pitäisi luopua neljän miljardin euron investointiohjelmastaan julkisen talouden kohentamiseksi.

– Meidän työmme lähtee siitä, että hallituksen aiemmat päätökset muun muassa investoinneista pidetään voimassa ja nyt tehdään uusia sopeutustoimia, jotta näihin julkisen talouden tavoitteisiin päästään, Marttinen sanoo Uutissuomalaiselle.

Lue myös:

    Uusimmat