Uskomatonta: Alipainoinen ruotsalaismalli ”liian lihava” alalle

Aftonbladet uutisoi 19-vuotiaasta mallista Agnes Hedengårdista, jonka julkaisema Facebook-video osoittaa mallimaailman julman todellisuuden.

– Painoindeksin mukaan olen alipainoinen, mutta agenttini mukaan olen liian iso, Agnes Hedengård kertoo.

Agnes on työskennellyt mallina viisi vuotta, ja ollut muun muassa mukana Ruotsin Top Model -ohjelmassa. Nyt hän on masentunut.

– En enää tee niin paljoa mallintöitä, koska olen liian iso. Minun täytyy itse asiassa laihduttaa saadakseni töitä.

Videollaan Agnes seisoo bikineissä ja näyttää vartaloaan, jonka malliala näkee liian suurena.

– Olen pitkään halunnut kertoa mielipiteeni asiasta, ja nyt Fashion Weekin yhteydessä koin, että on aika antaa ääneni kuulua. Halusin näyttää niille ihmisille, jotka eivät tiedä miten sairasta tämä on, Agnes kertoi Aftonbladetille.

Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Agnes sai kuulla ettei hänen vartalonsa kelpaa mallialalle.

– Kertoja on aivan liian monta, varmaan jopa kaksikymmentä.

Facebook-video sai alle vuorokaudessa yli 60 000 katselukertaa. Agnesin mukaan reaktiot ovat pääosin olleet positiivisia.

- Monet nuoret tytöt ja pojat ovat sanoneet tunnistavansa siitä itsensä. Toiset pitävät ulostuloani rohkeana. Monet videosta kiitelleet ovat halunneet puhua samasta asiasta, mutta eivät ole kehdanneet. Se tuntuu hyvältä.

Entä aikooko Agnes lopettaa malliuransa?

– En aio kokonaan lopettaa, koska minusta on kivaa olla malli. Aion kulkea omia polkujani ja tehdä töitä niiden ihmisten kanssa, jotka haluavat työskennellä kanssani sen vuoksi, kuka olen. Ihmisten, jotka eivät välitä siitä kuinka iso takapuoleni on.

Lähde: Aftonbladet

Lue myös:

    Uusimmat