Mainos

Uskomaton sattuma – äiti synnytti jo kolmannet kaksoset

Se, että saa kaksoset ei ole vielä aivan hirvittävän harvinaista, mutta jos samalle äidille syntyy kahdet kaksoset, se on jo melkoista.

Yhdysvaltalaisen Danesha Couchin kohdalla elämä päihitti kaikki todennäköisyyslaskelmat. Hän synnytti vastikään jo kolmannet kaksoset.

Kansasissa asuvan perheen kolmannet kaksoset syntyivät toissapäivänä. Kaksostytöt saivat nimekseen Darla ja Dalanie. Tytöt syntyivät vain vuosi sen jälkeen kun heidän sisarensa, kaksostytöt Delilah ja Davina olivat syntyneet.

– Olimme vitsailleet mieheni kanssa asiasta jo ollessani uudestaan raskaana ensimmäisten kaksosten jälkeen, mutta kun sain kuulla, että nämäkin ovat kaksoset, pyysin miestäni nipistämään minua, Couch sanoo ABC Newsin haastattelussa.

face

Perheen ensimmäiset kaksoset, Desmond ja Danarius, syntyivät 13. huhtikuuta vuonna 2014. Desmond kuitenkin kuoli pian syntymänsä jälkeen hapenpuutteen aiheuttamien vaurioiden vuoksi.

– Se oli rankkaa aikaa, Couch toteaa.

Äidin mukaan kaikki kaksosparit ovat syntyneet ilman hedelmöityshoitoja tai muita apukeinoja. Lääkärit olivat huomauttaneet Couchille, että häneltä irtoaa useampi munasolu kerrallaan ovulaation aikana, joten kaksosten mahdollisuus hänen kohdallaan on suurempi.

Synnytysten ja gynekologian erikoislääkäri Marjorie Greenfield sanoo ABC Newsin haastattelussa, että kyseessä on harvinainen ilmiö,  joka johtuu myös osittain äidin perimästä.

– Kyse on osittain todennäköisyydestä ja osittain genetiikasta. Häneltä ei irtoa todennäköisesti joka kuukausi kahta munasolua, mutta on olemassa ihmisiä, joilta geneettisistä syistä tapahtuu näin tavallista helpommin.

Sekä kaksosten äiti että isä ovat molemmat suurilapsisista perheistä, mutta heillä ei kummallakaan ole suvussaan kaksosia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.