Uskoisitko? Näitä asioita suomalaiset toivovat eniten lentomatkalta

Vähemmän alkoholia, enemmän hyödyllistä ajankulua ja jalkatilaa toivovat lentomatkustajat tulevaisuuden lennoilta.

Nettipohjaisen matkatoimisto Travellinkin tutkimukseen Flights of the Future osallistui yli 6800 eurooppalaista matkustajaa, joista yli tuhat oli Pohjoismaista.

Alkoholilla on taivasrajat

Suomalaisista matkustajista kahdeksan kymmenestä rajoittaisi alkoholin käyttöä lentomatkoilla jollain tavalla. Lähes puolet rajoittaisi tarjoiltujen alkoholiannosten määrän kahteen lyhyiden lentojen aikana. Norjalaisten ja ruotsalaisten asenne alkoholinkäyttöön on vielä tiukempi.

Alkoholin totaalikieltoa lentojen aikana kannattaa kuitenkin vain seitsemän suomalaista sadasta, kun Italiassa ja Espanjassa yli joka kolmas on totaalikiellon kannalla. Suomalaisista joka viides ei rajoittaisi alkoholitarjoilua lennoilla ollenkaan. Saksalaiset haluavat kaikkein vähiten alkoholitarjoilun rajoittamista.

Lentoaika halutaan käyttää hyödyksi

Kuusi kymmenestä suomalaisesta matkustajasta haluaisi kuulla matka-asiantuntijan antamia vinkkejä matkakohteesta lennon aikana. Lähes puolet haluaisi pelejä tai visailuja, jolla voisi voittaa ilmaisen lentomatkan. Neljä kymmenestä suomalaisesta opiskelisi mielellään kohdemaan kielen perusteita matkan aikana.

Vähiten kannatusta saavat lentokoneen miehistön järjestämät laulu- tai tanssiesitykset. Suomalaiset eivät myöskään lämmenneet matkustajakumppanien hierontapalveluille, toisin kuin ranskalaiset, joista lähes puolet olisi valmis hierontapalvelujen vaihtoon.

Matkustajat kaikissa maissa kaipasivat lentokoneisiin tehokkaampaa wifiä, mahdollisuutta katsella elokuvia omalta päätelaitteelta tai tabletteja, joihin on ladattu elokuvia.

Tilaa jaloille ja kahdenkeskiselle kuhertelulle

Euroopan maista suomalaiset, ruotsalaiset ja tanskalaiset olisivat valmiita maksamaan ekstraa istuintilasta, joka antaisi jaloille enemmän liikkumatilaa. Espanjalaisista joka viides oli valmis jopa seisomaan lyhyen lentomatkan ajan, jos lennon saisi puoleen hintaan.

Yli kaksi kymmenestä suomalaisesta, italialaisesta ja espanjalaisesta matkustajasta maksaisi myös yksityistilasta, jota voisi käyttää kahdenkeskiseen aikaan matkakumppanin kanssa, jos sinne voisi livahtaa huomaamatta. Asiaa vastustivat eniten tanskalaiset, joista puolet ei edes suostuisi käyttämään kyseistä lentoyhtiötä. Matkustajatilasta erotettu lasten leikkialue sen sijaan sai kannatusta kaikissa Pohjoismaissa.

Lähde: Travellink

Kuka korvaa matkalla sairastumisen? Katso Studio55.fi-lähetys!

25:25

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja