Itse valmistettu pesto voittaa kaupan valmisversiot, lupaa Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen.
Pesto on klassinen italialainen kastike niin pastalle, risotolle kuin esimerkiksi kanalle ja kalallekin. Suurin osa suomalaisista ostaa pestonsa kätevästi kaupan valmisisversiona, mutta kastikkeen valmistamista kannattaisi edes joskus kokeilla itse. Italian Genovassa reissannut, Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen neuvoo, miten kotioloissa syntyy helposti täydellinen Pesto alla Genovese.
– Tehosekoittimessa hienonnettu pesto on kirkkaamman vihreää ja tasaista, jossa on omat hyvät puolensa. Eli tee, miten haluat, mutta tee pestosi itse. Kaupasta löytyy harvoja kelvollisia valmispurkkeja, mutta morttelilla survottuna lopputulos on tietenkin paras.Makua voi säädellä mielensä mukaan. Pinjansiemenillä saat makua miedommaksi, valkosipulilla tujummaksi. Voit myös maustaa soosia suolalla ja pippurilla tai vaikka taittaa makua epäpyhästi sokerilla tai hunajalla. Hyvällä oliiviöljyllä voit muokata kastikkeen koostumusta, Kinnunen vinkkaa
Katso herkullisen peston resepti Sivumaku-ruokablogista
Lue myös: Pastaa ei kannatakaan keittää kattilassa – katso kätevämpi tapa
(MTV3)