Unelmana valoisampi koti: lue toimivat vinkit

Kaipaatko valoisampaa tunnelmaa kotiisi? Listasimme viisi vinkkiä, joiden avulla se onnistuu.

Koti muuttuu valoisammaksi, kun luovut turhasta tavarasta ja huonekaluista sekä luotat vaaleaan sisustukseen.

1. Maalaa tumma katto valkoiseksi

Maalaamalla tumman katon vaaleaksi tuot helposti lisää valoa huoneisiin. Valkoinen väri heijastaa hyvin valoa, kun taas tummat värit imevät sitä itseensä. Tämä on hyvä muistisääntö myös sisustajalle.

2. Suosi vaaleaa sisustusta myös muuten

Suosi myös muualla vaaleaa sisustusta ja tehosta sen tunnelmaa muilla väreillä: esimerkiksi sininen raita raikastaa tunnelmaa, pirteä lime tuo energiaa ja hento vaaleanpunainen naisellista vivahdetta.

3. Verhot kevyempiin – tai vaikkapa kokonaan pois!

Raskaat ja tummat verhot pimentävät jo ennestään tunkkaista tilaa, joten vaihda ne kevyempiin. Tai mitäpä jos luopuisit niistä kokonaan? Jos sinulla on kauniit ikkunat kokeile, toimisivatko ne paremmin ilman verhoja.

4. Ylimääräinen tavara piiloon ja pois!

Luovu ylimääräisistä tavaroista ja pyri pitämään pinnat puhtaana tavaroista. Vain muutama asia riittää – esimerkiksi kukkamaljakko ikkunalaudalla tai muutama taulu seinällä riittävät.

Muista, että vähemmän on enemmän silloin kun yrität saada kotiasi selkeämmäksi, valoisammaksi ja tilavammaksi.

5. Vähennä huonekalujen määrää

Kotisi tuntuu valoisammalta ja ilmavammalta, kun luovut turhista huonekaluista. Suunnittele kalusteiden paikka uusiksi siten, että niitä on vähemmän ja että niiden väliin jää kunnolla ilmaa.

Liian täyteen ahdettu huone tuntuu pieneltä etenkin, jos joudut muuttamaan kulkureittejäsi kalusteiden vuoksi tai ne ovat muuten tiellä.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja