Paljastaako aurinko likaiset ikkunat? Kokeile tätä niksiä!

Ikkunoiden pesua suositellaan vasta ilmojen lämmittyä. Lorauttamalla tuulilasin pesunestettä pesuveden joukkoon, voit kuitenkin saada kirkkaat ikkunat jo ensimmäisten kevätauringon säteiden paljastaessa talven tomut.

Voiko ikkunoita pestä talvella? Ihana kevätaurinko paljastaa paitsi tomuiset nurkat, myös likaiset ikkunat ja niiden peseminen houkuttaa.

Ikkunat voi pestä talvellakin, kunhan lorauttaa pesuveden joukkoon tuulilasin pesunestettä. Talvella puuha syö myös lämmitysenergiaa, jonka vuoksi pesupäiväksi kannattaa valita mahdollisimman leuto päivä.

Ikkunoiden peseminen talvella:

 • Hoida homma kerralla kunnolla. Näin vältytään ikkunoihin jääviltä tahroilta ja vesirannuilta, jotka pahimmassa tapauksessa pakottavat ryhtymään pesupuuhiin heti uudestaan.
 • Aloita ikkunanpesusessio tarkistamalla välineet. Tarvitset sangon, ikkunanpesimen, ikkunankuivaimen ja säämiskän, ikkunaliinan tai nukkaamatonta paperia.
 • Pesuaineeksi käy astianpesuaine, yleispuhdistusaine tai ikkunanpesuaine. Muista kohtuus pesuaineen kanssa. Lorauta talvella pesuveden joukkoon myös tuulilasinpesunestettä tai Sinolia.
 • Ennen varsinaista ikkunoiden kiillottamista kannattaa puhdistaa ikkunoiden puitteet, ensin imuroimalla ja sitten pyyhkimällä kostealla rätillä.
 • Lasit kannattaa pestä uloimmasta ikkunasta alkaen. Pese ikkuna pesimellä huolellisesti, jonka jälkeen vedä ikkuna kuivaksi tasaisilla yhdensuuntaisilla vedoilla ylhäältä alas tai sivulta sivulle. Kuivaa ikkunakuivain nukkaamattomaan paperiin tai liinaan aina ennen uutta vetoa – näin minimoit lasiin jäävien jälkien määrän. Muista vaihtaa pesuvesi riittävän usein. Muista, että tuulilasinpesunesteellä lantraamaton vesi voi talvella jäätyä ikkunan pintaan!
 • Jos ikkuna näyttää edelleen likaiselta, sekoita yksi kupillinen etikkaa neljään kupilliseen vettä. Suihkuta etikkavettä ikkunan pintaan ja kuivaa ikkuna nukkaamattomalla paperilla. Paras tapa saada ikkunasta täysin tahraton, on pyyhkiä ikkunanpinta paperilla täysin kuivaksi.
 • Kuivaa vielä lopuksi ikkunan nurkat säämiskällä tai vaikka talouspaperilla. Viimeistele homma kuivaamalla ikkunalaudat.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja