MTV testasi: iPhonen tuntuinen kännykkä, mutta hinta vain neljäsosan

Huipputeknologian hankkiminen ei ole hyvä sijoitus: Tuhat euroa maksava huippukännykkä on muutaman vuoden päästä vain muutaman satasen arvoinen ja sen jälkeen se onkin nopeasti jo lähes arvoton.

Moni tuntuu hankkivan huippukalliin kännykän vain statuksen ja tyylikkyyden takia. Tästä mm Applen iPhone ja Samsungin Galaxy -lippulaivat ovat tunnettuja. Ja hienojahan ne kieltämättä ovatkin.

Hankkisinko silti moninkertaisesti edullisemman puhelimen?

Mutta tyylikkään ja varsin puhdikkailla ominaisuuksilla varustetun kännykän voi saada nykyään omakseen hyvinkin edullisesti. Tästä on yhtenä osoituksena testipöydällämme vierailleen kiinalaisen ZTE-yhtiön Blade V6 -Android-kännykkä.

Blade V6:n muotoilu ei ole kovinkaan omintakeinen. Vaikutteita on otettu iPhonesta enemmän kuin ihan pikkuisen. Toisaalta hyvä niin, sillä kännykkä tuntuu kädessä hyvältä ja sen metallirakenteinen kuori huokuu laatua.

Luuri on todella ohut - vain 6,8 millimetriä. Painoakin on vaivaiset 120 grammaa. Silti rakenne ei vaikuta lainkaan heppoiselta ja lisäksi luuri sujahtaa farkkujen taskuun ongelmitta.

Prosessorina hyrrää 1,3 GHz:n neliydinprosessori. Laitteen toiminta oli moitteettoman jouheaa koko testin ajan. RAM-muistia on 2Gt. Tallennustila on onnettomat 16 Gt, mutta kapasiteettia pystyy kasvattamaan onneksi helposti, sillä puhelimessa on kaksi sim-korttipaikkaa, joista toista voi käyttää myös ylimääräisenä muistikorttipaikkana.

Näytöstä löytyi kuollut pikseli ja valovuotoa

Näyttönä on perustasoa edustava viiden tuuman IPS LCD -näyttö (720 x 1280), joka ajaa asiansa hyvin, joskin pimeässä tilassa katsellessa näytön reunoilla on havaittavissa valovuotoa.

Ja löysimmepä pitkästä aikaa näytöstä myös ns. kuolleen pikselin. Kyseessä on näyttöpaneelissa oleva yksittäinen viallinen pikseli, joka näkyy mustalla taustalla pienenä kirkkaana pisteenä. Usein kyseisenlainen vika oikeuttaa kaupassa tuotteen vaihtoon joten näyttö kannattaakin syynätä tarkasti heti hankinnan jälkeen. 

Käyttöjärjestelmäversiona on Android Lollipop, jota on muokattu hieman ZTE:n MiFavor 3.0 -käyttöliittymällä. Puhelimessa olevat sovellukset löytyvät iPhonen tavoin suoraan kotinäytöltä ilman erillistä sovellusosiota.

Mukavana lisänä Blade V 6 sisältää FM-radion. Puhelimessa oleva kaiutin ei ole kuitenkaan parhaimmasta päästä. Esimerkiksi musiikki kuulostaa turhan kihisevältä kaiuttimen kautta.

Takakameran tarkkuus on 13 megapikseliä ja sillä saa otettua varsin mukiinmeneviä kuvia, joskin värit jäivät hämärämmissä tiloissa otetuissa testikuvissamme aavistuksen kalpeiksi. Etukameran tarkkuus on viisi megapikseliä.

Hinta/laatusuhde kohdallaan

Laitetta testaillessa pidimme erityisesti sen laadukkaan jämäkästä toteutuksesta ja jouheasta käyttötuntumasta. Luuri tuntuu erittäin miellyttävältä kädessä. 

ZTE Blade V6:n tekniset ominaisuudet eivät ole miltään kohdalta viimeisintä huipputasoa, mutta tätä ei kyllä käytössä huomaa millään tavalla.

Puhelimen paras puoli on ehdottomasti sen alhainen hinta: se lähtee nimittäin kaupan hyllyltä 200 eurolla.

Halvasta hinnastaan huolimatta Blade V6 antaa itsestään vakuuttavan ja luotettavan kuvan. Kyseessä on edullinen laite, joka ei olemuksellaan häpeile monta kertaa kalliimpien lippulaivapuhelimien rinnalla.

Huomenna perehdymme pari astetta suurempaan laitteeseen Asukselta. Kyseessä on metalliseen kuoreen kääritty hybrikannettava, joka Blade V6:n tavoin pyrkii tarjoamaan laatuvaikutelmaa edulliseen hintaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja