Mainos

Työskenteletkö koneen äärellä? 8 asiaa, jotka kannattaa tehdä työpäivän aikana

Jos teet töitä tietokoneen äärellä, on hyvä muistaa muutama tärkeä asia.

Jos koko työpäivä kuluu istuessa näytön äärellä, voi sivutuotteena olla selkä- ja niskakipuja, silmävaivoja sekä kasa muita ikäviä ongelmia.

Ota seuraavat helpot keinot osaksi päivittäisrutiinejasi, ja terveytesi kiittää!

1. Missä kone?

Se, missä tietokoneesi näyttö on silmiisi nähden, on tärkeää. Jos katsot liian alas, saattaa seurauksena olla selkä- ja niskakipuja, mutta jos katsot ylöspäin, saattavat silmäsi kuivua. Asettele näyttö siis hyvin!

2. Muista nesteytys

Vedenjuonti on tärkeää terveyden kannalta, mutta sen lisäksi, että se auttaa painonhallinnassa, ihon hyvinvoinnissa ja ylipäätään jaksamisessa, vedenjuonnin ansiosta joudut nousemaan työpöydältäsi säännöllisin väliajoin täyttämään vesipulloa – ja käymään vessassa.

3. Hälytin soimaan

Laita puhelimesi hälyttämään tunnin välein. Aina hälytyksen soidessa nouse tuoliltasi ja kävele toimisto ympäri.

4. Välttele hissiä

Yritä kävellä portaita aina, kun mahdollista. Ja jos sinun pitää ajaa autolla töihin, parkkeeraa auto hieman kauemmas ovelta kuin normaalisti. Kun istut työpöydän ääressä päivästä toiseen, pienetkin kävelyt auttavat!

5. Treenaa pöydän ääressä

Voit tehdä pieniä liikkeitä hienovaraisesti työpöytäsikin äärellä.  

Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Testaa myös tämä työpistejumppa:

6. Fontti suuremmaksi

Aina voidessasi kasvata koneen fonttikokoa. Jos teksti on liian pientä, siristelet silmiäsi, mikä on ykkössyy silmien väsymykseen ja päänsärkyyn.

7. Räpyttele

Jos työskentelet tietokoneen ääressä, sinun pitäisi räpytellä silmiäsi enemmän, sillä näytön tuijottelu saattaa vähentää räpyttelyä kolmannekseen normaalista. Avaa ja sulje silmiäsi useammin tietoisesti ja pian teet sitä jo ajattelematta. Testaa myös 20-20-20-sääntö: katso 20 minuutin välein 20 jalan (6 metrin) päähän 20 sekunnin ajan.

8. Lepuuta silmiäsi

Niin houkuttelevaa kuin se olisikin rynnätä töistä suoraan kotiin television ääreen, yritä antaa silmillesi lepoa. Jos tuijotat näyttöä koko päivän, voi näkösi heikentyä ja muutkin silmävaivat lisääntyä.  Pidä siis taukoja television ja tietokoneen tuijottelusta.

Lähde: Pure Wow

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.