Mainos

Tältä se näyttää! MTV Uutiset kokee valtavan muodonmuutoksen: "Rakennamme maailmanluokan studiot"

4:07

MTV Uutiset on MTV3-kanavan kruununjalokivi, joka tavoittaa päivittäin miljoonayleisön. Syksyn ja talven kuluessa modernisoidaan uutisten ja ajankohtaissisältöjen palvelut, ilme ja studiot. Muutos on suorastaan dramaattinen.

Yllä suora lähetys MTV:n tiedotustilaisuudesta klo 10.15 alkaen

– Rakennamme Suomeen maailmanluokan studiot, jotka mahdollistavat näyttävän uutiskerronnan televisiossa ja ketterän uutisoinnin kaikilla digitaalisilla alustoilla, MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen kertoo.

Muutos mahdollistaa entistä monipuolisemmat ja nopeammat uutislähetykset kaikissa kanavissa.

– Liikkuvan kuvan kulutus lisääntyy hurjaa vauhtia, joten meidän tulee varmistaa, että myös me liikumme tapahtumien mukana ja kerromme asiantuntevasti, mistä on kulloinkin kysymys.

Kansainväliset esikuvat

Esikuvina studiouudistuksessa ovat Einosen mukaan suuret kansainväliset uutiskanavat kuten CNN, SKY sekä Ruotsin johtava kaupallinen uutiskanava TV4.

Tähän asti tv-uutiset on esitetty uutishuoneesta. Iso muutos syntyy siitä, kun nyt siirrytään uutishuoneen viereiseen studioon. Tämä mahdollistaa paremman laadun niin valaisussa, kuin ohjelman äänessäkin.

– Studion 25-metrinen videopinta näkyy varmasti myös uutena visuaalisena elementtinä katsojille. Sitä hyödynnetään uutisgrafiikan, sään, ja muun tiedon esittämisessä, kertoo Mediahub Helsinki Oy:n luova johtaja Johannes Kantelinen

Digitaalisen puolen studio tuodaan myös keskelle uutistoimitusta ja samalla panostetaan verkon suoriin lähetyksiin ja erikoislähetyksiin.

– Siellä se on jatkuvasti uutisten ytimessä ja samalla pulssilla. Tämä mahdollistaa sen, että voimme palvella uutisten ystäviä entistäkin nopeammin. Haluamme näyttää hyvältä, kun tulemme ihmisten olohuoneisiin - mutta ennen kaikkea toivomme, että ihmiset viihtyvät tiedon parissa.

Kantelisen mukaan oman haasteensa projektiin on tuonut se, että uudistuksessa on sovitettu yhteen teknistä suunnittelua ja taiteellisen työn prosesseja.

– Ne kun eivät aina noudata samaa lähestymistapaa, vaikka maali on yhteinen. Studion pitää taipua moneen ja mitään yksityiskohtaa ei voi jättää huomioimatta, Kantelinen sanoo.

Reaaliaikaisempaa, monipuolisempaa 

Uudistus näkyy konkreettisesti kaikilla MTV:n jakelualustoilla. Luvassa on useita uusia uutis- ja ajankohtaissisältöjä televisioon ja MTV:n digitaalisiin palveluihin.

Suorien lähetysten määrä moninkertaistuu ja MTV:n uutispalvelu muuttuu aiempaa reaaliaikaisemmaksi. Alkuvuonna 2019 lanseerataan uusi digitaalinen MTV Uutiset Live, joka palvelee kuluttajia reaaliaikaisesti ympäri vuorokauden.

– MTV haluaa tarjota kuluttajille parasta palvelua kaikilla jakelualustoilla. Strategiamme on olla ykkönen kaikessa mitä teemme, MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund linjaa.

– Lippulaivatuotteemme MTV Uutisten merkittävä sisällöllinen ja myös ilmeeltään vaikuttava uudistus vahvistaa asemaamme entisestään.

Sisällön lisääntyessä myös uutisten tekijäjoukkoa vahvistetaan uusilla rekrytoinneilla.

Vuosikausien suunnittelutyön tulos

MTV Uutisten uudistus on kokonaisuudessaan miljoonaluokan investointi, joka käsittää kaksi uutta studiota, uuden sivuston, katsomon, lisärekrytoinnit, brändiuudistuksen ja uusia ohjelmia.

– Uudistusta on valmisteltu useampi vuosi ja näemme, että tämä on pakollinen ja samalla mielettömän hieno satsaus tulevaisuuteen, Einonen sanoo.

Mediahub Helsinki Oy tuottaa MTV:n päivittäiset uutis- ja ajankohtaissisällöt MTV3-kanavalle, Tekstikanavalle sekä kaikille MTV:n digitaalisille julkaisualustoille. Lisäksi Mediahub tuottaa kaupallisia sisältöjä MTV:lle ja muille asiakkailleen.

Lisää aiheesta

  Aiemmat livelähetykset

  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja