Uudistukset julki! MTV Uutisiin tulossa historiansa isoimmat muutokset – ”Strategiamme on olla ykkönen kaikessa mitä teemme”

30:49

Suomen suurin kaupallinen uutismedia MTV tekee uutistarjonnalleen suurimman uudistuksen sitten 1990-luvun taitteen. Tuolloin aamu-uutiset aloittivat Huomenta Suomessa ja Kymmenen Uutiset sai rinnalleen Seitsemän Uutiset.

Yllä suora lähetys MTV:n tiedotustilaisuudesta klo 10.15 alkaen

Koskaan aikaisemmin uutis- ja ajankohtaissisältöjä ei ole uudistettu kaikilla MTV:n alustoilla ja samalla tuotu myös uusia sisältöjä digitaalisille alustoille ja uusia ohjelmia televisioon.

– Kyse on todellisesta 360-uudistuksesta, joka tehdään vastaamaan nykyaikaisen kuluttajan tarpeita, sanoo MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

Monen vuoden työn tulos

Yhtiö tarjoaa jatkossa entistä enemmän uutis- ja ajankohtaissisältöä, jonka parissa voi viihtyä ajasta ja paikasta riippumatta.

– Muutos katsojasta kuluttajaksi tapahtuu juuri nyt, joten MTV haluaa tarjota kuluttajille parasta palvelua kaikilla jakelualustoilla. Strategiamme on olla ykkönen kaikessa mitä teemme. Lippulaivatuotteemme MTV Uutisten merkittävä sisällöllinen ja myös ilmeeltään vaikuttava uudistus vahvistaa asemaamme entisestään, MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund linjaa.

Uudistusta on valmisteltu useampi vuosi.

Muutto uuteen osoitteeseen

Yksi suurimmista muutoksista tapahtuu MTV Uutisten verkkosivustolla. MTVuutiset.fi korvaa MTV.fi-palvelun syksyn 2018 aikana.

Samalla palvelun käyttöliittymä ja ulkoasu uudistuvat ja siihen tulee myös uusia reaaliaikaisia uutissisältöjä.

– Laajennamme käsitystä uutisista ja rakennamme piinkovaa uutissaittia. Sitä on hoettu koko prosessin ajan ja siihen me vakaasti uskomme. Käytettävyys paranee, ulkoasu paranee ja toivottavasti myös sisältö paranee, sanoo MTV.fin toimituspäällikkö Karri Lehtiö.

– Kaikkemme teemme, että palvelemme ihmisiä entistä paremmin. Varsinkin liikkuvan kuvan ja liven hyödyntäminen tulee näkymään.

MTV Uutiset -mobiilisovellus päivittyy myös myöhemmin

Suoraa lähetystä ympäri vuorokauden

Nykyisen nettitv:n MTV Katsomon uudeksi nimeksi tulee MTV loppuvuodesta. Uutisten rooli palvelussa kasvaa ja uutissisällön määrä moninkertaistuu, kun palveluun tuodaan MTV Uutiset LIVE alkuvuodesta 2019.

MTV Uutiset Live on ympärivuorokautinen uutispalvelu, jota voi katsoa ensi vuoden alusta lähtien MTV.fi- ja MTVuutiset.fi-sivustoilta ja mobiilisovelluksesta sekä C More -suoratoistopalvelusta.

Sisällön lisääntyessä myös uutisten tekijäjoukkoa vahvistetaan uusilla rekrytoinneilla.

– Kehitämme uutis- ja ajankohtaispalveluamme nykyajan mediakuluttajan tarpeiden mukaisesti. Tavoitteena on nousta kotimaisten uutisvideopalveluiden kärkipaikalle, uutis- ja ajankohtaissisältöjen uudistusprojektista vastaava MTV:n ohjelmapäällikkö Jyrki Huotari määrittelee.

– Samalla huolehdimme Suomen arvostetuimpiin kuuluvan uutisbrändin suosion ja laadun jatkuvuudesta televisiouutisten katsojia unohtamatta.

Myös tv-uutisten ilme muuttuu

MTV Uutiset on MTV3-kanavan kruununjalokivi, joka tavoittaa päivittäin miljoonayleisön. Syksyn ja talven kuluessa modernisoidaan uutisten ja ajankohtaissisältöjen palvelut, ilme ja studiot, mikä mahdollistaa entistä monipuolisemmat ja nopeammat uutislähetykset kaikissa kanavissa.

Uudistus näkyy konkreettisesti kaikilla MTV:n jakelualustoilla. Luvassa on useita uusia uutis- ja ajankohtaissisältöjä televisioon ja MTV:n digitaalisiin palveluihin.

Katsojatutkimukset osoittavat, että suomalaiset janoavat laadukasta ja luotettavaa kotimaista uutissisältöä ikäryhmästä riippumatta.

Uutisilla miljoonayleisö

MTV3-kanavan uutisia ja ajankohtaisohjelmistoa katsoo televisiosta päivittäin 1,33 miljoonaa ihmistä. Kuukauden aikana muun muassa Huomenta Suomi, Seitsemän ja Kymmenen uutiset, Sää sekä Tulosruutu tavoittavat lähes neljä miljoonaa katsojaa.

Digitaalisilla alustoilla MTV tavoittaa kuukaudessa yli 2,5 miljoonaa suomalaista.

Mediahub Helsinki Oy tuottaa MTV:n päivittäiset uutis- ja ajankohtaissisällöt MTV3-kanavalle, Tekstikanavalle sekä kaikille MTV:n digitaalisille julkaisualustoille. Lisäksi Mediahub tuottaa kaupallisia sisältöjä MTV:lle ja muille asiakkailleen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.