Tuukka Taponen, 15, ei saanut paikkaa Ferrarin akatemiasta – Maranellosta vuolaat kehut suomalaiselle: "Seuraamme tarkasti"

Ferrari valitsi kuljettaja-akatemiaansa englantilaisen Oliver Bearmanin, 16, ja brasilialaisen Rafael Camaran, 16.

Lokakuussa järjestetyssä valintaprosessin viimeisessä vaiheessa oli mukana kaikkiaan neljä nuorta kuljettajaa, Bearmanin ja Camaran lisäksi Suomen Tuukka Taponen, 15, ja Australian Jesse Lacey, 15.

Camara, Taponen ja Lacey ovat ajaneet tänä vuonna kartingia, Bearman on kilpaillut menestyksekkäästi Italian ja Saksan Formula 4 -sarjassa.

Vastikään ensimmäisenä suomalaisena kartingin maailmanmestaruuden voittanut Taponen ja Lacey eivät tällä kertaa tulleet valituiksi. Valinnoista kertovassa tiedotteessa Ferrari kuitenkin nostaa Taposen erikseen esiin "mielenkiintoisena lahjakkuutena".

– Tuukka Taponen teki vahvan vaikutuksen. Hän pärjäsi hyvin Fioranossa järjestetyissä testeissä ja voitti tämän jälkeen kartingin maailmanmestaruuden. Tuukka on päättänyt jatkaa ajamista kartingissa vielä yhden vuoden ajan yhdessä yhteistyökumppanimme Tony Kartin kanssa. Seuraamme hänen kehittymistään tarkasti ensi vuonna, ja tarkoituksena on kutsua hänet myös tuleville arviointileireille.

Vaikka tiedotteen muotoilusta saattaa saada sellaisen kuvan, se, että Taponen on päättänyt ajaa kartingia vielä ensi kaudella, ei ole este Ferrari-akatemian jäsenyydelle. Akatemian tämänhetkisistä jäsenistä vain Taposen ikätoveri, australialainen James Wharton ajaa kartingia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja