Kimi Räikköseen verrattu ja Ferrarin huomion herättänyt Tuukka, 15, on ison päätöksen kynnyksellä: "Aika moni on sanonut, että nyt pitäisi mennä"

Kartingin maailmanmestaruuden viime viikonloppuna OK-luokassa voittanut Tuukka Taponen, 15, on jälleen Italiassa leirillä. Talvella superlahjakkuus on merkittävän päätöksen äärellä.

Nuoresta Tuukka Taposesta on kantautunut aika ajoin kohinaa, mutta toden teolla suomalainen formulalupaus löi läpi medianäkyvyydessä viime viikonloppuna, kun hän ajoi itsensä kartingin maailmanmestariksi.

– Oli hieno juttu. Olin ensimmäinen suomalainen, joka pystyi voittamaan sen. Onhan se mahtavaa, Taponen kertaa MTV:n Formulasirkuksen vieraana.

Vastikään 15 vuotta täyttänyt Taponen on tällä hetkellä Italiassa leirillä Ferrarin kuskiakatemian lähettämänä.

– Se on Italian liiton leiri, jossa on neljä italialaista ja kaksi Ferrari Driver Academyn puolesta, ja mä olen yksi niistä, Taponen selvittää.

Taponen on tällä hetkellä viimeisten joukossa ehdolla Ferrarin akatemiakuljettajaksi. Sinne pääsy avaisi monia ovia lohjalaislahjakkuudelle.

– Jos sinne akatemiaan pääsee, sen jälkeen tulee apua Ferrarilta. Tulee apua siihen ajovalmennukseen, fyysiseen valmennukseen ja kaikkeen ajamiseen liittyvään asiaan, C Moren asiantuntija ja itsekin Taposta auttanut Ossi Oikarinen selvittää.

Huippulupaavaa Taposta on verrattu jopa Kimi Räikköseen, sillä F1-mestarin tavoin nuorukainen on hiljainen suorittaja.

– Unelmat ovat siellä F1:ssä, ja toivottavasti olisin seuraava suomalainen F1-maailmanmestari, Taponen linjaa.

Suurista tavoitteista huolimatta Taposen uraa rakennetaan huolella ja rauhallisesti vanhempien sekä tukijoukkojen kanssa. Merkittävänä henkilönä taustalla vaikuttaa mentori Jussi Kohtala, joka kertoo, että kuljettajan urapolku saattaa talvella olla jälleen uuden risteymän kohdalla.

– Aika moni on sanonut, että nyt pitäisi mennä pikkuformuloihin, Kohtala alustaa.

Mikä on Taposen ja taustajoukkojen todennäköisin päätös jatkosta? Miten lähellä paikka Ferrarin akatemiakuskina todellisuudessa on? Millaista palautetta hän sai Maranellossa? Katso Taposta käsittelevä osuus Formulasirkuksesta artikkelin pääkuvan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja