Tuukka Raskin seurapomo kommentoi suomalaisvahdin jättiuutisen taustoja – "Koskaan ei voi tietää, seuraako tällaisia päätöksiä ketjureaktio"

3:36
Perjantaiaamun Tulosruutu kertasi yön NHL-kierroksen tapahtumat.

Raskilla on kolme tytärtä, joista nuorin syntyi huhtikuussa.

– Ymmärrämme täysin, mistä Tuukka on tulossa. Ollakseni rehellinen, en pidä hänen päätöstään lainkaan suurena yllätyksenä. Olemme saaneet tietoa ennen sen julkistamista, ja päätös on ollut Tuukalle vaikea. Boston Bruins tukee täysin Raskin päätöksen syytä, Sweeney kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

Sweeney alleviivasi, että Raskin perhe on turvassa ja voi hyvin, mutta maalivahdin mukaan sekä hänen että perheen kannalta on parempi palata kotiin.

– Hänen perheensä on onneksi turvassa ja terveenä, mutta vastasyntyneen ja kahden tytön isänä hän koki tarvetta olla juuri nyt heidän luonaan. Pudotuspelien aikatauluihin ei voi vaikuttaa.

– Arvostan suuresti Tuukan yritystä pysyä lujana tämän keskellä ja lähteä joukkueen mukaan, koska tätä (pelaamista) hän rakastaa. Tärkeysjärjestys on kuitenkin nyt kunnossa ja hänen täytyi toimia näin, Sweeney tähdensi.

Seurapomo myönsi olevansa epävarma, voiko Raskin päätöksellä olla vaikutuksia muihin Bruinsin pukukopissa, mutta vakuutti suomalaisen aseman olevan ensi kauden joukkueessa turvattu.

– Koskaan ei voi tietää, seuraako tällaisia päätöksiä ketjureaktio. Jokaisen yksilöllinen tilanne käsitellään sellaisenaan. Yritämme kommunikoida pelaajien kanssa parhaamme mukaan, jos kotona on haasteita, joiden ratkaisemisessa voisimme kenties auttaa.

– Hän (Rask) on sama maalivahti, joka eteni Stanley Cupin seitsemänteen finaaliin viime vuonna. Hän tulee myös olemaan sama pelaaja, kun aloitamme ensi kauden. Tällä hetkellä joukkue ja Rask eivät kuitenkaan ole yhdessä, Sweeney päätti.

Boston pelaa lauantai-iltana pudotuspelien avauskierroksen kolmannessa ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan. Joukkueen maalinsuulla torjuu 35-vuotias Jaroslav Halak

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja