Tuukka Rask puhui suunsa puhtaaksi NHL-pudotuspeleistä – "Se on pitkästyttävää"

3:36
Perjantaiaamun Tulosruutu kertasi yön NHL-kierroksen tapahtumat.

Tuukka Raskin ja Boston Bruinsin paluu koronatauolta NHL-otteluihin on ollut haastava. 

Bruins hävisi kaikki pudotuspelejä edeltävät sijoitusottelunsa. Rask pelasi kahdessa kolmesta ottelusta.

Varsinaiset pudotuspelit alkoivat 4-3-jatkoaikavoitolla Carolina Hurricansesta, mutta toisessa ottelussa tuli jälleen tappio. Hurricanes kaatoi Bruinsin lukemin 3-2.

Raskille kirjattiin ottelussa 23 torjuntaa. Suomalaisen torjuntaprosentti on kahden ottelun jälkeen reilusti alle 90:n. Luku on selvästi huonompi kuin mitä kauden parhaan maalivahdin Vezina Trophyn voittajaehdokkaaksi nousseelta Raskilta odotetaan.

Rask avautui tuntemuksistaan tappio-ottelun jälkeen. Kommenteista voi päätellä, ettei Rask varsinaisesti nauti pelaamisesta juuri tällä hetkellä.

– Ollakseni rehellinen pelaaminen ei tunnu pudotuspelikiekolta. Hallissa ei ole faneja, joten tuntuu siltä kuin pelaisi näytösottelua, Rask sanoi NBC:n mukaan.

Raskin mukaan Toronton Scotiabank Arenalla, missä Bruins ja Hurricanes pelaavat ottelunsa, ei ole lainkaan pudotuspelien tunnelmaa. Rask kaipaa otteluihin raivokkaasti kannustavia faneja, jotka joko hurraavat joukkueen puolesta tai sitä vastaan.

– Se luo todellisen tunnelman sarjaan, Rask sanoo.

– Nyt sitä ei ole lainkaan. Se on pitkästyttävää. Välillä otteluissa on torikokouksia ja muuta sellaista. Sitten mennään viisi minuuttia päästä päähän. Tunnelmaa ei ole, joten peli tuntuu näytösottelulta. Yritämme kaikkemme luodaksemme fiilistä ja ollaksemme energisiä, jotta saisimme sen tuntumaan pudotuspeliottelulta.

Bostonissa varmasti toivotaan, että Rask keksii nopeasti keinot tylsistymisen päihittämiseksi. Bruins ja Hurricanes kohtaavat kolmannen kerran jo lauantaina.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja