Tuttu supertähti jälleen Ranskan ympäriajon mestari

Tanskan Jonas Vingegaard polki sunnuntaina järjestyksessään 110. miesten Ranskan ympäriajon mestariksi.

Eroa kakkoseen, Slovenian Tadej Pogacariin kertyi yhteensä 21 etapilla ja 3 406 kilometrillä noin seitsemän ja puoli minuuttia.

Tourin kärkikaksikko oli sama vuosi sitten.

Heidän välillään oli eroa vain kymmenen sekuntia, kunnes Vingegaard ratkaisi tiistain aika-ajossa ja keskiviikon vuorietapilla.

Yhteiskilpailun kolmanneksi ajoi Britannian Adam Yates.

Vingegaard oli jo periaatteessa varmistanut voittonsa lauantaina, sillä päätösetapilla ei perinteisesti kilpailla tosissaan johtajan keltaisesta paidasta, vaan kirimiehet ratkaisevat loppusuoralla Champs-Elysees'llä Pariisissa heidän epävirallisen maailmanmestaruutensa.

Sen vei yllättäjä Belgian Jordi Meeus.

Pogacar, 24, palkittiin nuorten kilpailun eli alle 25-vuotiaiden sarjan voittajan valkoisella paidalla.

Parhaan mäkimiehen punavalkoisen pallopaidan nappasi Italian Giuliano Ciccone, ja Belgian Jasper Philipsen oli pistekilpailun vihreän paidan kunkku.

Vingegaardin Jumbo-Visma palkittiin joukkuekilpailun ykkösenä.