Tutkimus: Yli 40-vuotiaat ovat parhaimmillaan osa-aikatyössä

Tuoreen tutkimuksen mukaan yli 25 tuntinen työviikko voi aiheuttaa stressiä ja uupumusta ja laskea kognitiivista suorituskykyä.

Melbournen yliopiston julkaiseman tutkimuksen mukaan yli 40-vuotiaille sopii parhaiten osa-aikatyö.

Tutkimukseen osallistui 3 000 miestä ja 3 500 naista. Keski-ikäisten ihmisten kognitiivinen suorituskyky oli parhaimmillaan niillä, jotka tekivät 25-tuntista työviikkoa. Kun työmäärä kasvoi, stressi ja uupumus lisääntyivät.

Henkilöt, jotka työskentelivät 55 tuntia viikossa, pärjäsivät kognitiivisissa testeissä huonommin kuin eläkkeellä olevat ja työttömät.

– Älyllinen stimulaatio voi olla sidoksissa työmäärään. Työnteko on kaksiteräinen miekka: se voi stimuloida aivotoimintaa, mutta liian suuri työmäärä voi aiheuttaa uupumusta ja stressiä, jotka voivat olla haitallisia kognitiiviselle toiminnalle, professori Colin McKenzie kommentoi Times-lehdelle.

– Tutkimuksemme osoittaa, että työajoilla on merkitystä keski-ikäisten ja keski-iän ylittäneiden kognitiivisen suorituskyvyn kannalta. Tämä tarkoittaa sitä, että keski-iän ylittäneille osa-aikatyö voisi olla paras ratkaisu.

Lähde: Independent

Mitä asioita on turha murehtia? Seniorit vastaavat 1:10

Lue myös:

    Uusimmat