Tutkimus paljastaa, tarvitseeko ihminen kestävyysurheilua laihtuakseen

Miten oman ihannepainonsa voi löytää? 1:30
KATSO MYÖS: Miten oman ihannepainonsa voi löytää?

Tutkimuskatsaus osoittaa, että niin kestävyys- kuin voimaharjoittelukin tukevat molemmat laihtumisessa, kunhan ruokavalio on kohdillaan.

Painonsa kanssa taistelevat voivat hyvillä mielin jättää juoksulenkin väliin ja mennä sen sijaan salille. Vastoin yleistä harhaluuloa kestävyyskuntoilu ei nimittäin ole välttämätöntä laihtumisen kannalta, australialaisessa Edith Cowanin yliopistossa tehty tutkimus osoittaa.

Havainto perustuu analyysiin 114 kokeesta, joihin oli osallistunut yli 4000 henkilöä.

Aineiston perusteella tutkijat esittävät, että voimaharjoittelu voi vaikuttaa merkittävästi kehonkoostumukseen eli rasvan ja lihaksen määrään elimistössä sekä edistää laihtumista – kunhan lihaskuntotreeniin yhdistää energiansaantia rajoittavan ruokavalioon.

Voimaharjoittelu yhtä tehokasta kuin kestävyysharjoittelu

Tutkimuksen perusteella painojen nostelun ja ruokavalion yhdistelmä on yhtä tehokasta painonhallintaongelmista kärsiville kuin aerobinen kuntoilu yhdistettynä vähäenergiseen dieettiin.

Tieto voi motivoida ylipainoisia henkilöitä, joiden kehon paino saattaa kestävyysliikunnan aikana esimerkiksi rasittaa niveliä tai tehdä harjoittelusta epämukavaa.

Tutkimus ilmestyi Obesity Reviews -julkaisussa.

Nappaa inspiraatiota lihaskuntotreeniin! Kuusi kahvakuulaliikettä onnistuvat missä ja milloin vain.

Kahvakuula tutuksi! Nopea ja tehokas koko kropan treeni kesälaitumille 3:17
KATSO VIDEO: Nopea ja tehokas kahvakuulatreeni koko kropalle.

Lue myös:

    Uusimmat