Tutkimus: Miehet ovat naisia valmiimpia koviin otteisiin menestyäkseen

0:46

Tutkijan mukaan tutkimuksen voi yhdistää #metoo-liikkeeseen.

Chapmanin yliopiston tutkijat huomasivat tutkimuksessaan, että miehet, jotka yrittävät parannella asemiaan ovat naisia valmiimpia koviin otteisiin, kuten muiden rankaisemiseen.

Miehiä haittaa naisia vähemmän, jos muut kärsivät, kunhan oma asema paranee.

Eteneminen elämässä on mahdollista myös muita rankaisematta. Katso yllä olevalta videolta vinkit aikaansaamisen parantamiseen.

Socius-julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa tarkasteltiin 96 yliopisto-opiskelijan käyttäytymistä talouspeleissä.

Pelitilanteessa selvisi, että miehet rokottivat pelitovereitaan kaksi kertaa todennäköisemmin kuin naiset, jos käytös mahdollisti arvonnousun pelissä.

Tutkija yhdistää tuloksen #metoo-liikkeeseen

Tutkimuksen perusteella miesten koviin otteisiin on kaksi syytä.

Ensinnäkin miehet tapaavat naisia yleisemmin turvautuvat keholliseen voimaan kohdatessaan epämiellyttävää käyttäytymistä. Rankaisu pelissä voidaan nähdä samantyyppisenä voimankäyttönä. 

Tutkimuksen mukaan miesten yhteistyötaidot ovat naisia heikommat. Miehet eivät myöskään osoittaneet armoa samoissa mitoin kuin naiset. Myös nämä tekijät voivat altistaa koville otteille.

Toisekseen tutkimusta tehnyt Terence Burnham huomauttaa, että naisilla saattaa olla erilainen käsitys yhteiskunnallisen aseman merkityksestä. Miehet antoivat koetilanteessa toisille ihmisille rangaistuksen kaksi kertaa naisia todennäköisemmin, mikäli palkintona oli arvonaseman nousu.

– Voimankäyttö niin rankaisumuotona kuin keinona nostaa omaa asemaansa saattaa olla tavallista tutkimuslaboratorion ulkopuolellakin. Tutkimuksemme yhdistää akateemisen tutkimuksen otsikoissa näkyvään #metoo-liikkeeseen, sanoo Burnham.

***

7:39

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja