Turun yliopisto suunnittelee valintakokeiden pitämistä teltoissa koronan takia – "Jos se on välttämätöntä"

Yliopistojen pääsykokeet järjestään fyysisinä tilaisuuksina – näin koetilaisuudet järjestetään turvallisesti 3:17
Näin valintakokeet järjestetään koronapandemian aikaan.

Turun yliopiston valintakokeet saatetaan pitää tarvittaessa suurikokoisissa tapahtumateltoissa. Asian vahvistaa MTV Uutisille yliopiston koulutuksesta vastaava vararehtori Piia Björn.

– Se on yksi vahva vaihtoehto nyt, kun mietitään minkälaisia määriä hakijoita kokeisiin tulee, hän kertoo.

Yliopistot joutuvat selvittämään tällä hetkellä mahdollisuuksia hankkia riittävän väljiä valintakoetiloja siltä varalta, että niiden omat kampustilat eivät riitä koronaturvallisiin kokeisiin. Myös tilapäistilat ovat siksi harkinnassa.

Isoja ja lämmitettyjä telttoja

Björnin mukaan yksi suunnitelma on tarvittaessa hankkia valintakokeita varten suuria tapahtumatelttoja. Hän kuvailee harkittuja telttoja vahvaseinäisiksi ja lämmitysjärjestelmällä varustetuiksi.

Jos teltan käyttöön päädytään, se sijaitsisi kampusalueella.

Korkeakoulujen yhteishaku alkoi eilen. Päätös siitä, millaisissa tiloissa valintakokeet järjestetään voidaan tehdä vasta, kun hakuaika yliopistoihin päättyy. Sen jälkeen on tiedossa, miten suuri määrä hakijoita tulee ja millaisia tiloja hakijoiden tasavertaisuuden takaamiseksi tarvitaan. Siksi kaikki vaihtoehdot ovat tällä hetkellä vasta suunnitelman tasolla.

– Mahdollisia lisätiloja käytetään vain, jos se on välttämätöntä, Björn kertoo.

Björn vakuuttaa, että valintakoejärjestelyjen suunnittelu tehdään huolellisesti kaikki mahdolliset näkökohdat huomioiden. Tilat tulevat hänen mukaansa olemaan viimeisen päälle, joten hakijat voivat rauhassa keskittyä itse kokeisiin valmistautumiseen tilojen murehtimisen sijaan.

Lue myös:

    Uusimmat