Yliopistot järjestävät valintakokeet kampuksilla – maskin käyttö on pakollista ja karanteenista ei voi osallistua

Yliopistojen pääsykokeet järjestään fyysisinä tilaisuuksina – näin koetilaisuudet järjestetään turvallisesti 3:17
Yliopistojen pääsykokeet järjestetään fyysisinä tilaisuuksina tarkkoja turvatoimia noudattaen

Yliopistot järjestävät kevään ja kesän valintakokeet fyysisinä tilaisuuksina kampuksilla ja muissa valvotuissa tiloissa, Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI tiedottaa. Valtaosa kokeista järjestetään touko-kesäkuussa. Pääsykokeiden toteutustapa muutetaan vain, jos viranomaismääräykset sitä edellyttävät.

Pääsykokeissa "yliopistot edellyttävät maskin käyttöä", tiedotteessa todetaan. Lisäksi yliopistot suosittelevat, että hakijat välttävät lähikontakteja kahden viikon ajan ennen valintakoetta. Koepaikoilla noudatetaan kahden metrin turvavälejä.

Jos hakija on määrätty viralliseen karanteeniin tai eristykseen, niin hän ei voi osallistua pääsykokeisiin. Myöskään omaehtoisessa karanteenissa olevien ei tule osallistua valintakokeisiin, tiedotteessa todetaan.

Karanteenissa tai eristyksissä oleville ei järjestetä uutta koetilaisuutta myöhemmin keväällä 2021.

– Olemme arvioineet, että fyysisten valintakoetilaisuuksien järjestäminen on näissä olosuhteissa paras tapa toteuttaa oikeudenmukaiset opiskelijavalinnat. Olemme valmistautuneet valintojen toteuttamiseen huolellisesti ja katsoneet, että kokeet voidaan toteuttaa tarkoin turvajärjestelyin, toteaa Suomen yliopistojen rehtorineuvoston Unifin opetusvararehtorikokousten puheenjohtaja Petri Suomala.

– Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että jokainen kantaa vastuunsa ja tulee paikan päälle vain terveenä ja turvallisuusohjeita noudattaen, Suomala jatkaa.

Yliopistot ovat lisäksi laatineet kaikille hakijoille matkustamista ja koepaikalla toimintaa koskevat ohjeet, jotka julkaistaan yliopistojen ja yhteisvalintojen verkkosivuilla.

Etänä järjestettävät valintakokeet pistivät yliopistot tiukan paikan eteen 2:19
Viime vuonna etänä järjestetyt valintakokeet pistivät yliopistot tiukan paikan eteen.

Lue myös:

    Uusimmat