Tällaiset ovat koronaan liittyvät turvajärjestelyt korkeakoulujen pääsykokeissa

Lukiolla on monta tehtävää, mutta lukiolaiset tuntevat niistä vain kaksi - opetusministeri Jussi Saramo vastaa nuorten kysymyksiin 7:35
Katso myös: Opetushallitus lisää opetukseen lisää käytännön ja arjen asioita.

Ammattikorkeakouluista suuri osa käyttää yhteistä digitaalista valintakoetta.

Yliopistojen pääsykokeissa on tänä vuonna tarkat turvajärjestelyt, tiedottaa Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi. Valtaosa pääsykokeista pidetään touko- tai kesäkuussa.

Yliopistot linjasivat yhdessä tammikuussa, että kevään ja kesän 2021 valintakokeet toteutetaan fyysisinä tilaisuuksina koronapandemiasta huolimatta.

Jos viranomaiset antavat kevään aikana koronatilanteeseen liittyviä määräyksiä, jotka vaikuttavat valintakokeiden järjestämiseen, hakijoille tiedotetaan siitä erikseen.

Yliopistot suosittelevat, että hakijat välttävät lähikontakteja kahden viikon ajan ennen valintakokeita sekä osallistuessaan valintakokeisiin. Kokeisiin saapuessa ja koetilanteessa täytyy noudattaa kahden metrin suojaetäisyyksiä. Yliopistot myös edellyttävät maskin käyttöä valintakokeissa.

Jos hakija on määrätty terveysviranomaisten päätöksellä viralliseen karanteeniin tai eristykseen, hän ei voi osallistua valintakokeeseen. Myöskään omaehtoisessa karanteenissa olevien ei tule osallistua valintakokeisiin.

Yksivaiheinen lähikoe AMK-opintoihin

Myös ammattikorkeakoulujen puolella opiskelupaikkaa voi tavoitella valintakokeella. Kokeet järjestetään niin ikään viranomaisten terveys- ja turvallisuusohjeistuksia noudattaen.

Suurin osa ammattikorkeakoulujen hakukohteista käyttää yhteistä digitaalista AMK-valintakoetta. Siinä hakija vastaa omalla kannettavalla tietokoneellaan ammattikorkeakoulujen osoittamissa tiloissa.

AMK-valintakoe järjestetään yksivaiheisena lähikokeena ajalla 31.5.–9.6.2021.

Lue myös:

    Uusimmat