Turun veriteosta selvinnyt piileskeli äitinsä kanssa pyykkitelineen alla, kun murhaaja etsi heitä samassa huoneessa: "Ajattelin, että nyt minä kuolen"

Turun veriteosta selvinnyt piileskeli äitinsä kanssa pyykkitelineen alla – katso, miten karmeat tapahtumat etenivät 0:45
Turun veriteosta selvinnyt piileskeli äitinsä kanssa pyykkitelineen alla – katso, miten karmeat tapahtumat etenivät.

Turun Pernon kaksoismurhasta syytetty mies ei löytänyt kahta asunnossa piileskellyttä henkilöä, vaikka yritti etsiä heitä.

Ammuttuaan 27-vuotiaan miehen kahdella päähän kohdistuneella laukauksella, yritti mies etsiä asunnossa piilossa ollutta 23-vuotiasta miestä ja tämän äitiä. 23-vuotias mies oli uhrin asuinkumppani.

Sen jälkeen, kun uhria oli ensimmäisen kerran ammuttu haulikolla kerrostalon pihalla, pakeni tämä sisälle asuntoonsa. Laukaus ei osunut kunnolla, mutta osa hauleista aiheutti vertavuotavan haavan päähän.

Sisällä asunnossa mies soitti hätäkeskukseen ja kertoi ampumisesta.

– Mua ammuttiin, kiväärillä. Mua ammuttiin päähän. Tippuu verta joka paikkaan. Verta tulee ohimosta. En meinaa kuulla mitään, sattuu niin helvetisti. En kuule mitään mun oikealla korvalla, mies sanoo hätäkeskukselle.

Tältä surmatalolla näytti pian henkirikosten jälkeen:

Tältä Turun epäillyllä murhatalolla näyttää – kerrostalosta kuului useita laukauksia, poliisi löysi kaksi vainajaa 0:35
 

Rikkoi oven ampumalla

Tässä vaiheessa ampuja on jo asunnon ulko-oven takana ja ampuu kolme kertaa haulikolla oven lukkoon, joka menee rikki. Kun ampuja pääsee asuntoon, on häntä vastassa uhri, jolla on ilmakivääri.

Ampuja käskee uhria laskemaan ilmakiväärin pois kädestään, mutta yhteys hätäkeskukseen jää auki. Asunnon tapahtumat laukauksineen tallentuvat hätäkeskuksen nauhalle. 

Kun uhri laskee aseen, häntä ammutaan haulikolla päähän. Uhri kuolee välittömästi, mutta noin puoli minuuttia myöhemmin häntä ammutaan toisen kerran päähän.

Kiertelee asunnossa ladatun haulikon kanssa

Tämän jälkeen mies kiertelee asunnossa ladatun haulikon kanssa noin minuutin ajan etsien siellä piilossa olevaa 23-vuotiasta miestä ja tämän äitiä.

Ampuja ei kuitenkaan löydä heitä. Hätäkeskustallenteelta kuuluu kovaäänistä sadattelua ”Saatanan saatana”. Lisäksi kuuluu vielä yksi haulikon laukaus, kun mies ampuu jo kuollutta uhria kolmannen kerran päähän.

23-vuotias kertoo poliisikuulustelussa, että oli piiloutuneena äitinsä kanssa keittiössä olleen pyykkitelineen alla. Ampuja oli lähimmillään heistä noin puolentoista metrin päässä.

– Tunsin pelkoa ja yritin pitää (äidin nimi) hiljaisena. Kun hän tuli takaisin keittiöön viimeisen kerran, ajattelin, että nyt minä kuolen. Olen sataprosenttisen varma, että jos hän olisi löytänyt minun ja (äidin nimi) olisi hän ampunut meidät molemmat.

Katso videolta, miten jutun syyttäjä kuvaili tapahtunutta oikeudessa: 

MTV Uutiset Live oikeudessa: Ystävyyden päättämisen kammottavat seuraukset – 28-vuotiasta miestä syytetään kahdesta murhasta 3:48

Lue myös:

    Uusimmat