20 euron bensaraha kimmoke – näin Turun kaksoismurhaaja selitti järjetöntä tekoaan: "Kuin en olisi ollut itsessäni"

Turun veriteosta selvinnyt piileskeli äitinsä kanssa pyykkitelineen alla – katso, miten karmeat tapahtumat etenivät 0:45
Turun veriteosta selvinnyt piileskeli äitinsä kanssa pyykkitelineen alla – katso, miten karmeat tapahtumat etenivät.

Murhista epäillyllä miehellä oli vaikeuksia käsittää tekoaan jälkikäteen.

28-vuotias ampui mies pääsiäislauantaina Turun Pernossa haulikolla kaksi ihmistä. Toinen uhreista, 27-vuotias mies oli ampujan pitkäaikainen ystävä. Toinen uhri oli 25-vuotias nainen, joka joutui ampujan uhriksi sattumalta.

Ampuja ja uhriksi joutunut mies olivat lähetelleet toisilleen useita viestejä jo ampumista edeltävänä iltana. Viesteissä oli ampujan toimesta otettu esille 20 euron bensaraha. Myöhemmin viestittely meni siihen pisteeseen, että uhri uhkasi lopettaa ystävyyden ampujan kanssa.

Halusi pelotella aseella

Ampuja kertoi, että halusi pelotella uhria oikealla aseella. Haulikon hän oli ottanut kotoaan lukitsemattomasta keittiön kaapista. Mies ei osannut sanoa kuulustelussa, missä vaiheessa hän teki päätöksen pelkän pelottelun sijaan ampumisesta.

– En tiedä, olin niin sekaisin. Se oli ihan vain niin kuin sellaista refleksinomaista.

Ampuja oli käyttänyt ennen tekoaan huumeita, ja osa hänen lähettämistään viesteistä oli varsin sekavia. Ampuja kirjoittaa lähettämissään viesteissään muun muassa nähneensä Jumalan, ja että ”hän ohjaa sinua ja minua”.

Poliisikuulusteluissa mies ei osaa selittää lähettämiään viestejä. Hän pitää niiden sisältöä järjettömänä.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun riitelimme. En tiedä miksi aloitin sen jumalahomman. Miksi se tuli mun päähän enkä pystynyt lopettamaan sitä. Jotenkin siinä pystyi tietään, että se oli hänelle arka asia. Se oli niin kuin en olisi ollut itsessäni kun tein sitä. Ärsytin häntä, mies kertoi poliisikuulustelussa.  

Poliisikuulustelussa ampuja sanoi, ettei pitänyt 20 euron puuttumista pahana asiana, koska hän olisi tarvittaessa saanut rahaa perheenjäseniltään. Ennen ampumista hän oli kuitenkin lähettänyt uhrille useita viestejä, joissa otti rahan puheeksi.

Piti ampumaansa miestä yhtenä lähimmistä ystävistään

Poliisikuulustelussa mies sanoi pitäneensä uhria yhtenä lähimmistä ystävistään.

– Sanotaan, että hän oli viiden tärkeimmän joukossa, ellei jopa kolmen.

Viimeisimmän viestin ampuja lähettää uhrille varhain pääsiäislauantaina hieman ennen aamuneljää.

– Oon alhaalla, ampuja kirjoittaa viestissä.

Tähän uhri vastaa tulevansa ulos kahden minuutin kuluttua. Tästä alkaa tapahtumasarja, joka päättyy traagisesti kahden ihmisen kuolemaan sekä yhden ihmiseen vakavaan loukkaantumiseen.

Poliisikuulustelussa mies kertoi, ettei pysty ymmärtämään tapahtunutta.   

– Tämä tapahtunut tuntuu painajaiselta edelleen. En pysty ymmärtämään tätä tapahtunutta. Olen turhautunut itseeni sen asian kanssa, mikä on johtanut tähän hetkeen. En tunne sitä henkilöä, joka suoritti nämä teot. En ole ollenkaan tällainen ihminen, joka hermostuu jostain asiasta. En myöskään tunnista tuota henkilöä, joka ei pysähtyisi miettimiään asioita, kuten yleensä minulla on tapana toimia.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli tekoaikana syyntakeeton.

Katso videolta, miten jutun syyttäjä kuvaili tapahtunutta oikeudessa: 

MTV Uutiset Live oikeudessa: Ystävyyden päättämisen kammottavat seuraukset – 28-vuotiasta miestä syytetään kahdesta murhasta 3:48

Lue myös:

    Uusimmat