Turkkila pahoittelee kohuteoksen "alatyylistä ilmaisua"

Jussi Halla-aho puolueensa ajatushautomon kohuteoksesta:"Herää ajatus, ettei laadunvalvonta ole toiminut". 7:40
Videolta voit katsoa, mitä perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli kohuteoksesta mieltä.

Ajatuspaja Suomen Perustan varapuheenjohtaja Matias Turkkila pahoittelee tiedotteessa Totuus kiihottaa -teoksen tyylilajia.

– On fakta, että kirjoituksessa on paikoitellen alatyylistä, kärjistävää kieltä. Monet osuudet olivat alatyylisiä ja täysin asiattomia.

Käytettyjä ilmaisuja ei ole syytä puolustella, hän kirjoittaa.

Turkkila kertoo pitävänsä itseään syypäänä "laadunvalmistuksen virheeseen". Hän kertoo käyneensä teoksen "problemaattiset kohdat" läpi kirjoittaja Jukka Hankamäen kanssa syyskuussa 2019. Turkkilan mukaan kuitenkin myös ajatuspajan toiminnanjohtaja Marko Hamilo on lukenut teoksen. Ajatuspajan hallituksen jäsenet eivät sitä ole Turkkilan mukaan lukeneet.

Turkkila löytää teoksesta myös ansioita.

– Hankamäki esittää monin paikoin erittäin tarkkanäköisiä huomioita yhteiskunnan jännittyneestä tilasta ja nostaa esiin vallitsevia kaksoisstandardeja, Turkkila kirjoittaa.

Ajatuspajan maanantaina julkaistussa teoksessa Hankamäki muun muassa syytti esimerkiksi alaikäisten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvästä grooming-ilmiöstä naisten "pihtauspolitiikkaa", kyseenalaisti avioliitossa tapahtuvan raiskauksen kriminalisoinnin sekä vähätteli seksuaalisen hyväksikäytön uhreja.

Turkkila on myös perussuomalaisten äänenkannattajan Suomen Uutisten vastaava päätoimittaja.

Suomen Perustan hallituksessa on tunnettuja perussuomalaisia, Turkkilan lisäksi muun muassa Arto Luukkanen, Riikka Purra ja Laura Huhtasaari.

Lue myös:

    Uusimmat