Suomen Perustan saaman valtionavustuksen selvitys tehdään mahdollisimman pian

Selvitys Suomen Perusta -ajatuspajan saaman valtionavustuksen mahdollisesta takaisinperinnästä on parhaillaan käynnissä.

Tarkkaa aikataulua selvityksen valmistumisesta ei osata kertoa, mutta päätös pyritään tekemään mahdollisimman pian, jotta se ei jää roikkumaan kesän ajaksi, opetus- ja kulttuuriministeriön tiedepolitiikan vastuualueen johtaja Erja Heikkinen kertoo.

– Nämä tarkastukset eivät ole tavattomia. Selvityksessä edunsaajalta kuultujen tietojen perusteella päätetään, mitkä ovat ne mahdolliset jatkotoimet, Heikkinen sanoo.

Ministeriö ei ajatuspajoille suunnatuissa tukihakemuksissa arvioi tutkimussuunnitelmia eikä arvioi tuotoksia. Tukia saaneet osapuolet vastaavat itse siitä, että tuotokset noudattavat hyvää tieteellistä käytäntöä.

– Ministeriöllä on kuitenkin oikeus ja velvollisuus aloittaa selvitys, jos joku tuo ministeriön tietoon epäilyksiä, että avustuksen kohde rikkoo tuen ohjeistusta tai hyvään tieteelliseen käytäntöön tai lainsäädäntöön liittyviä näkökohtia, Heikkinen sanoo.

Ajatuspajoja tuetaan osana rahapelitoiminnan tuottojen tieteelle kohdennettua valtionapua. Kyseessä on yleisavustus, joka määräytyy suhteessa eduskuntaryhmien kokoon.

Suomen Perustan saama avustus tälle vuodelle on 120 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat