Perussuomalaisten puoluesihteeri, miksi puolueen ajatuspajan mediaa käsittelevään teokseen päätyi naisvihamielinen osuus? "Sanopa se"

Jussi Halla-aho puolueensa ajatushautomon kohuteoksesta:"Herää ajatus, ettei laadunvalvonta ole toiminut". 7:40
Videolta voit katsoa, mitä perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli kohuteoksesta mieltä.

Naisvihamielisen Totuus kiihottaa -teoksen kirjoittanut Jukka Hankamäki oli vuoden tukityöllistettynä Suomen Perustassa, kertoo perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos

Grönroos oli mukana mediaa käsittelevän teoksen ideointivaiheessa, jolloin hän toimi ajatuspajan toiminnanjohtajana. Grönroosin mukaan Hankamäki tarjoutui kirjoittamaan teosta parisen vuotta sitten.

Grönroos arvioi, että maanantaina julkaistun kirjan viimeistelyvaihe viittaa viime vuoden kevääseen. Grönroos valittiin perussuomalaisten puoluesihteeriksi kesäkuussa 2019.

– Joskus viime vuoden keväällä Hankamäki esitteli suullisesti, mitä oli saanut aikaan. Varsinaisen käsikirjoituksen sain vasta kesäkuussa, enkä ehtinyt käydä kuin alkua vähän läpi, kun sitten tehtävät vaihtuivat.

Grönroos sanoo, ettei ole vuoteen osallistunut teoksen toimittamiseen. Hän kuvailee vuosi sitten saamaansa vaikutelmaa tyylistä turhan jyrkäksi ja poleemiseksi. Hänen mukaansa teosta ei olisi julkaistu nykyisessä muodossaan, jos hän olisi itse jatkanut toiminnanjohtajana.

– Kun projekti lähti käyntiin, olisin tieteellisempää otetta toivonut.

Naisten roolia koskevia katkelmia hän kertoo pitävänsä kyseenalaisina. Grönroos kommentoi niukkasanaisesti sitä, miten naisten asemaa koskevat kommentit ovat päätyneet mediaa käsittelevään teokseen.

– Sanopa se, Grönroos sanoo.

Ministeriö selvittää ajatuspajan avustuksia

Opetus- ja kulttuuriministeriö selvittää, onko kirja ristiriidassa valtionavustuspäätöksen kanssa. Avustuksen myöntöperusteena on yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen.

– Vaikuttaa kuitenkin selvältä jo nyt, että mainittu julkaisu ei tätä velvollisuutta täytä, tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) kommentoi Twitterissä keskiviikkona.

Entisenä toiminnanjohtajana Simo Grönroos arvioi, että uudelleentarkastelussa ajatuspaja käy läpi, voiko se seistä kirjan takana. Hän otaksuu, että tätä arviointia ei ole tehty etukäteen, koska käsikirjoitusta ei luetettu riittävän laajalla joukolla. Ajatuspajan toimintaa hän kuitenkin puolustaa yleisesti.

– Ajatuspaja on tärkeä tuki perussuomalaiselle puolueelle, ja toivon, että julkaisut pysyvät asiallisella linjalla jatkossa.



Lue myös:

    Uusimmat