Turhautunut aviomies turvautui väkivaltaan, kun puolison vagina olikin "umpikuja" – lopulta ongelman todellinen syy paljastui

Pakistanilainen nainen joutui kokemaan henkistä ja fyysistä väkivaltaa, koska ei kyennyt harrastamaan seksiä aviomiehensä kanssa. Lääkärit huomasivat, että naisen ulkoisesti normaalilta näyttävässä vaginassa oli harvinainen rakenteellinen häiriö.

BMJ Case Reports -julkaisussa ilmestynyt tapausraportti kertoo 20-vuotiaasta pakistanilaisnaisesta, joka oli hakeutunut lääkäriin oltuaan puoli vuotta naimisissa. Avioliiton myötä nimettömäksi jäävän naisen seksielämä oli alkanut. Asiassa oli kuitenkin yksi mutta. Seksin harrastaminen oli osoittautunut naiselle fyysisesti mahdottomaksi.

Turhautunut aviomies oli aiheuttanut vaimolleen fyysistä ja henkistä väkivaltaa. Lopulta nainen joutui palaamaan vanhempiensa luo, kertoo tapauksesta uutisoinut IFL Science.

Potilaan vagina oli ”umpikuja”

Nainen hakeutui lääkärin vastaanotolle. Hän kertoi kärsineensä viimeisen kolmen vuoden ajan vatsakivuista. Kaksikymppisellä naisella ei ollut ikinä ollut kuukautisia. Potilaan äiti oli pistänyt kuukautisten puutteen viivästyneen murrosiän piikkiin – vaikka hänen tyttärensä rinnat olivat kehittyneet normaalisti.

Ultraäänikuvauksessa oireiden harvinainen syy paljastui. Vaikka naisen vagina näytti ulkoisesti normaalilta, emättimen sisällä oli harvinainen rakenteellinen häiriö. Naisen vagina oli ”umpinainen”: sillä oli pituutta vain kaksi senttimetriä. Normaalisti aikuisen naisen emätin on 6–12 senttimetriä pitkä, kertoo Väestöliitto.

Pakistanilaisnaisen lyhyt emätinkanava päättyi pussiin, joka ei liittynyt naisen sisäisiin sukupuolielimiin.  Naisella diagnosoitiin emättimen poikittainen väliseinä.

Kyseinen harvinainen rakenteellinen poikkeama vaikuttaa yhteen tyttöön 50 000:sta, kertoo Terveyskirjasto. Poikkeaman oireita ovat kuukautiskierron mukaiset alavatsakivut ilman vuotoa sekä joskus myös äkillinen rajuoireinen vatsakipu.

Onnistuneen leikkauksen ansiosta seksi alkoi sujumaan

Lääkärit yhdistivät leikkauksessa naisen emättimen kaksi osaa leikkaamalla väliseinämän. Sitten lääkärit pistivät potilaansa emättimeen kondomiin käärityn muotin, joka jätettiin viikon ajaksi paikoilleen venyttämään muodostettua onteloa halutunlaiseksi. Viikon kuluttua muotti korvattiin silikonisella muotilla, jonka potilas sai itse laittaa sisäänsä ja ottaa sieltä pois.

Kolmen kuukauden kuluttua nainen sai luvan kokeilla harrastaa seksiä, joka onnistui kivuttomasti. Seitsemän kuukauden kuluttua nainen oli raskaana. Raskaus sujui hyvin ja nainen synnytti keisarileikkauksella terveen pojan.

Nainen kertoo olevansa kiitollinen hoidosta, joka mahdollisti onnellisen avioliiton, itseluottamuksen rakentumisen sekä terveen lapsen saamisen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja