Mikä on kuolleen vaginan syndrooma – ja pitääkö siitä olla huolissaan?

2:51

Kuolleen vaginan syndroomalla viitatataan alapään tunnottomuuteen. 

Yllä olevalla videolla esitellään seksilelujen valmistumista.

Alapään ongelmat ovat harmillisia ja kiusallisia, mutta mitkä asiat ovat oikeasti huolehtimisen arvoisia? 

Kuolleen vaginan syndrooma on ikävältä kalskahtava termi, mutta pitääkö siitä olla huolissaan? Termillä viitataan liiallisen vibraattorin käytön aiheuttamaan turtumuksen tunteeseen alapäässä. Jos vagina tuntuu tunnottomalta, orgasmin saavuttaminen on vaikeampaa.

Ei "ylikäytön" vaaraa

Health-sivusto otti selvää, onko syndrooma oikeasti asia, josta pitää kantaa huolta. Gynekologi Sherry Ross vakuuttaa, että ei.

– Vibraattorin käyttö voi olla tehokkain tapa saavuttaa orgasmi, She-ology: The Definiteve Guide to Women's Intimate Health -kirjankin kirjoittanut Ross muistuttaa.

– Et voi oikeastaan "ylikäyttää" sitä.

On kuitenkin mahdollista kokea tilapäistä tunnottomuutta, jos takana on pitkä sessio sauvan kanssa. Jos alapää tuntuu turralta, Ross kehottaa antamaan kropalle aikaa toipua ennen uutta vibraattorikäsittelyä. 

Kaikki lähtee olkapäiden yläpuolelta

Jos tunnottomuutta esiintyy usein, jokin muu saattaa olla vaivan taustalla.

– Jos vagina ei toimi kunnolla tai ei laisinkaan seksuaalisesti – edes luotetun vibraattorin kanssa – se luultavasti tarkoittaa, että jotain tapahtuu alitajuisesti tai tietoisesti ylemmällä tasolla.

Rossin mukaan mielessä pyörivät asiat ovatkin todennäköisin syy alapään tunnottomuuteen.

– Toisin kuin miehen, naisten seksuaalinen halu, kiihko ja energia tuppaavat alkamaan mahtavasta elimestä olkapäiden yläpuolella vyötärön alapuolella olevan sijaan.

"Se ei yleensä ole vibraattorin vika" 

Asiantuntija painottaa, että on tärkeää ymmärtää tunnottomuuden todellinen syy, jotta ongelman voi korjata. Ajan varaaminen gynekologilta on ensimmäinen hyvä askel.

Ongelman taustalla voivat piillä esimerkiksi stressi, ylipaino, alkoholinkäyttö tai lääkkeet, mutta yöpöydän laatikon lempikaveria on turha syyttää. Itsetyydytys nimittäin kannattaa.

– Se ei yleensä ole vibraattorin vika, jos ei se saa lyötyä kunnaria makuuhuoneessa, Ross toteaa.

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja