Tupla vai kuitti? Sami Kapanen näkee Ilveksen toiminnassa riskejä, mutta uskoo tulokseen: "Iso mahdollisuus"

Tampereen Ilves oli matkalla kohti pudotuspelien kotietua, kun SM-liiga-pelit päätettiin keväällä keskeyttää koronaviruksen takia. C Moren asiantuntija Sami Kapanen uskoo tamperelaisjoukkueen iskukykyyn alkavalla kaudella.

Ilves on viimeisten vuosien aikana hivuttanut itseään rauhallisesti kohti SM-liigan kärkeä, ja viime kaudella jopa mestaruus olisi ollut ilman koronavirusta mahdollinen.

Asiantuntija Sami Kapanen uskoo Ilveksen jatkavan siitä, mihin joukkue viime keväänä jäi. 

– Näen, että se tulee jatkumaan hyvin paljon samalla polulla kuin on ollu menneet vuodet, Kapanen sanoo.

– Joukkue on kypsempi ja vuoden kokeneempi. On tullut muutama lisäys, tullut rouheutta ja fyysisyyttä. Näen ison mahdollisuuden Ilvekselle ensi kaudella.

Mainittua fyysisyyttä Ilvekseen tuo esimerkiksi Pelicansista siirtynyt Taavi Vartiainen. Kapanen uskoo alkavalla kaudella Ilveksellä olevan realistiset mahdollisuudet haastaa SM-liigan kestomenestyjät, kuten Tapparan ja Kärpät sarjan kärkisijoista.

– Kyllä minun mielestäni on. Se on hyvin valmennettu ja hyvin rakennettu joukkue, joka on näyttänyt viime kaudella, mikä sen pelillinen taso on. Se todella tasainen ja vahva suorittaja ja pelaa kaiken lisäksi viihdyttävää kiekkoa, jota on kiva katsoa.

Lainapelaajat hallittu riski?

Ilves on tehnyt kesän siirtomarkkinoilla mielenkiintoisia ratkaisuja, kun joukkueesta viime kauden jälkeen kohti NHL-kaukaloita lähteneitä pelaajia on palannut seuraan toistaiseksi voimassa olevilla lainasopimuksilla.

Arttu Ruotsalaisen, Matias Maccellin ja Lukas Dostalin sopimukset ovat olleet herkkua Ilves-kannattajien korville. Viimeisimpänä ryhmään liittyi Lassi Thomson samalaisella sopimuksella. 

Toistaiseksi voimassa olevissa lainasopimuksissa ongelmana on se, että NHL- tai AHL-peikko voi viedä pelaajat mennessään jo alkukaudesta, jos uusi kausi pääsee Pohjois-Amerikassa alkamaan.

Pahimmassa tapauksessa Ilves voisi menettää ykkössentterin, ykkösmaalivahdin ja kaksi nuorta lupausta, joilta odotetaan jo kovaa tulosta SM-liigassa. 

Kapanen näkee lainasopimuksissa omat riskinsä, mutta myös mahdollisuuden.

– Jos he pelaavat koko kauden, Ilves on äärimmäisen vahva. Jos he poistuvat, sitten on isot haasteet etsiä korvaavia pelaajia, Kapanen puntaroi.

– Se on asia, jota tällä hetkellä on turha murehtia. Niin kauan kuin he ovat joukkueessa, Ilves tulee olemaan äärettömän vahva joukkue SM-liiga-peleissä.

SM-liiga käynnistyy 1. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat