Kuka hattutempun takonut 17-vuotias TPS-lupaus oikein on? Nuorukainen yllättyi joukkueessaan yhdestä seikasta

TPS päätti jääkiekon uuden 3v3 Super Seriesin avausillan perjantaina 7–1-voittoon Ilveksestä, ja 17-vuotias lupaus Eetu Liukas säväytti ottelussa hattutempullaan. Kuka tämä nuori hyökkääjä oikein on?

Liukas teki viime kaudella debyyttinsä Liigassa pelaamalla TPS:n miehissä kolme ottelua, mutta suurelle yleisölle kaarinalaissyntyinen Liukas ei ole vielä kovin tuttu nimi.

– Tepsin junnuissa olen pelannut viime kausina ja olen omia kasvatteja. Hienoa oli pelata ja oli tosi mukava päivä. Toivottavasti oli yleisöllekin yhtä viihdyttävä, Liukas kommentoi C Morelle Suvi Puukankaan haastattelussa.

– Paljon pääsi nauttimaan ja pitämään hauskaa äijien kanssa, Liukas sanoi ja kehaisi formaattia mielenkiintoiseksi.

3v3 Super Seriesin ottelut tahkotaan nimensä mukaisesti kolmella kenttäpelaajalla kolmea vastaan. TPS päihitti Ilveksen ohella Tapparan ja taipui HIFK:lle. Tappara- ja HIFK-ottelut ratkesivat rankkareilla.

Tähtäimessä paikan vakiinnuttaminen

Uutuussarjan pelit jatkuvat ensi viikolla Tampereella. Myöhemmin syksyllä, jos koronatilanne sen sallii, alkamistaan odottaa myös Liiga-kausi. Tavoitteet siihen ovat Liukaksen mielessä selvät.

– Kyllä se on ihan selkeästi, että pystyy vakiinnuttamaan paikan Tepsin liigajoukkueessa.

Tällaiset ratkaisukykyiset ja liukkaat otteet – olkoonkin että kyse on erikoispeleistä – eivät varmasti laske Liukaksen osakkeita.

– Toivotaan, että jotain jäi mieleen. Kaikin puolin hyvä päivä ja ennen kaikkea joukkueelta hieno peli tähän loppuun.

Liukaksen yhteispeli etenkin Markus Nurmen kanssa toimi loisteliaasti, kun Nurmi alusti kaikki lupauksen kolme Ilves-maalia.

"Tosi positiivinen yllätys"

TPS:n kokoonpanoon on hankittu paljon verta myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Rosteriin kuuluu 10 ulkomaista pelaajaa.

– Yhteinen kieli on englanti. Hyvin ovat äijät tulleet mukaan. Tosi positiivinen yllätys on ollut, Liukas kehuu.

– Meillä on hyvä kombo. On paljon omia äijiä Turusta ja sitten äijiä ulkopuolelta. Meillä on hieno yhdistelmä tuossa mukana.

Kaikki 3v3 Super Seriesin ottelut on nähtävissä suorana C Moren suoratoistopalvelussa

Lue myös:

    Uusimmat