Tuottaako koiran kynsien leikkaaminen vaikeuksia? Kassikikasta hitti somessa – näin Honey-koiran kynnet leikataan

Näin leikkaat koiran kynnet oikein 2:30
Katso myös: Länsi-Vantaan eläinklinikan klinikkaeläinhoitaja Ronja Nieminen kertoo, kuinka koiran kynnet tulisi leikata.

Australialaisnainen vinkkaa, että kassikikka helpottaa koiran kynsien leikkaamista.

Koiran kynsien leikkaaminen ei aina ole helppo homma, etenkään jos lemmikkiä ei ole totutettu toimenpiteeseen jo pennusta lähtien. Jotkut koirienomistajat ovatkin joutuneet turvautumaan erilaisiin temppuihin saadakseen koiran suostumaan pitkien kynsien lyhentämiseen.

Jo muutama vuosi sitten kerroimme Patrickista, joka keksi ujuttaa pikkukoiran käsilaukkuun ratkaistakseen kynsienleikkuuongelman. Samanlaiseen ratkaisuun on päätynyt myös australialainen Asleigh Young, joka esitteli TikTok-tilillään italianvinttikoiransa kynsioperaatiota, kertoo Mirror.

Videolla Honey-koira roikkuu kattopalkkiin kiinnitetyssä kassissa, johon on leikattu pikkukoiran jalkojen mentävät reiät. Kassista pilkottavista jaloista puolestaan on helppo leikata kynnet, kun koira ei kykene pyrkimään karkuun.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ei onnistu kaikkien koirien kanssa

Australialaisnaisen videota on katsottu jo liki 680 000 kertaa. Tykkäyksiä sille on kertynyt kymmeniä tuhansia. Moni kommentoija tosin huomautti, ettei kikka sovellu kaikille.

– Okei, mites teen tämän 60-kiloisen rottweilerini kanssa, naureskeli eräs.

– Voisinpa tehdä tämän dalmatialaisteni kanssa, huokaili yksi kommentoija.

– Toimiiko tämä myös todellisille psykokoirille? tiedusteli eräs kommentoija.

– Toivon todella niin, Asleigh vastasi.

Huomioitavaa todella on, että temppu toiminee parhaiten pienten koirien kanssa, eikä sitä kannata edes kokeilla kaikkiin koiriin. Omistaja itse tuntenee lemmikkinsä ja sen rajat parhaiten.

Myös espoolaiskoira Ruffe hallitsee tämän operaation

Temppu on käytössä myös espoolaisella Ruffe-koiralla, jonka kynsien leikkaaminen aiheutti ennen hankaluuksia. Jackrussellinterrieri tietää saavansa operaation päätteeksi herkun, joten se suostuu siihen mielellään.

Katso myös, kuinka koira kannattaisi totuttaa kynsien leikkaamiseen:

Näin totutat koiran kynsien leikkaamiseen 1:45
Haastattelussa Länsi-Vantaan eläinklinikan klinikkaeläinhoitaja Ronja Nieminen.

Lue myös:

    Uusimmat