Tuomas Sammelvuo avaa kohusiirtonsa käänteitä: ”Hyvin nopeasti selvisi, ettei siirtoa estäviä asioita ollut”

39:52
Videolla Tulosruudun maanantain juttu maajoukkueen tilanteesta ja Tuomas Sammelvuon lähdöstä Venäjälle. Haastattelussa on liiton nykyinen toimitusjohtaja Seppo Siika-aho.

Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentajan paikalta Venäjän peräsimeen siirtynyt Tuomas Sammelvuo on halunnut avata siirtonsa taustoja sen jälkeen, kun kritiikki ilman korvausta puretusta sopimuksesta on alkanut vyöryä Suomen liiton suuntaan.

Sammelvuo jätti Suomen päävalmentajan paikan maaliskuussa saatuaan tarjouksen Venäjän lentopalloliitolta. Tilalle palkatun brittivalmentaja Joel Banksin ajauduttua murheellisten olympiakarsintojen myötä 14 ottelun tappioputkeen tuli ilmi tieto, ettei Suomi ollut saanut minkäänlaista korvausta Sammelvuon lähdöstä.

Lentopalloliiton uusi toimitusjohtaja Seppo Siika-aho vahvisti alkuviikosta, että Sammelvuo pystyi purkamaan sopimuksensa Suomen päävalmentajan paikasta normaalilla irtisanomisajalla, sillä tämän sopimus oli voimassa toistaiseksi, ei normaaliin tapaan määräaikaisesti.

Siika-aho ei ollut vielä toimessaoloaikanaan vaikuttanut mitenkään päävalmentajan sopimustilanteeseen.

Myös Sammelvuo vahvistaa toistaiseksi voimassa olleen sopimuksensa kirjeessään, jonka hän lähetti suomalaiselle lentisväelle Twitterin kautta.

– Nyt kun olympiakarsinnat ovat ohi, olen palannut seuraamaan myös lehtiä ja julkisuutta, haluan kertoa oman näkemykseni siirtooni Venäjän maajoukkueen päävalmentajaksi, Sammelvuo aloittaa.

– Venäjän lentopalloliitto otti yhteyttä alkuvuodesta, tiedusteli omaa kiinnostustani ja mahdollisuutta siirtyä, ja että olisin yksi kandidaateista valmentajaksi. Infosin tästä Suomen lentopalloliiton johtoa ja Olympiakomiteaa.

– Ja totta kai minä tuossa asemassa tarkistan agenttini kanssa oman tilanteeni Suomen lentopalloliiton kanssa. Onko sen pohjalta mahdollista siirtyä ja jos on, niin millä ehdoilla. Hyvin nopeasti selvisi, että siirtoa estäviä asioita ei ollut, Sammelvuo jatkaa.

Jäi itse sivuun liittojen välisestä neuvottelusta

Sammelvuon mukaan mahdolliset rahalliset korvaukset ja vaatimukset ovat olleet liittojen välinen asia. Suomen päässä tilannetta kuitenkin vaikeutti Keijo Säilynojan lähtö toimitusjohtajan paikalta samoihin aikoihin. Säilynojalla oli Sammelvuon mukaan erittäin hyvät kontaktit Venäjän liiton suuntaan.

Sammelvuo piti suomalaiset ajan tasalla neuvotteluistaan ja pyysi sopimuksen lähestyessä vihreää valoa liiton puheenjohtajalta Pasi Sydänlammilta. Sellainen tulikin vaivatta.

– Itse taas koin, että olen valmentaja ja liittojen väliset neuvottelut eivät suoraan minulle kuulu. Halusin keskittyä tekemään työni hyvin, Sammelvuo perustelee.

– Oma valintani julkaistiin Venäjällä 1.3, (mutta) allekirjoitin kuitenkin sopimuksen vasta 29.3. Tuolloin en enää voinut odottaa neuvottelujen tulosta. Kuitenkin jo paljon aikaisemmin ilmoitin kirjallisesti lentopalloliitolle sopimukseni purkamisesta.

Sammelvuo kertoo koko ajan tehneensä kesän harjoitus- ja leirisuunnitelmia Suomen lentopalloliiton huippu-urheilun hallintopäällikön Jaana Laurilan kanssa.

Maajoukkuetta pitkään pelaajanakin edustanut Sammelvuo ei pidä joukkueen ympärillä pyörivän keskustelun kaikista sävyistä.

– Suomen lentopallon ympärillä on tällä hetkellä paljon negatiivista puhetta ja syyllisiä etsitään oikein urakalla. Puhutaan myös totuuksina asioita ilman, että on selvitetty oikeasti faktat.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja