Tiukka talouskurimus iskee: Lentopalloliitto aloittaa rajut säästötoimet – "Nämä ovat raskaita prosesseja kaikille organisaatiomme ihmisille"

3:38
Lentopalloliiton puheenjohtaja Seppo Siika-aho käy läpi maajoukkueen vaikeaa tilannetta.

Lentopalloliitto tiedotti tiistaina aloittavansa säästötoimet tiukan taloustilanteen vuoksi.

Vuoden 2018 toiminta oli tiedotteen mukaan selvästi tappiollinen ja vuoden 2019 heikko alkupuoli on heikentänyt taloudellista tilannetta entisestään. Kuluvan vuoden taloutta on rasittanut erityisesti osallistujamäärältään tavallista pienempi Power Cup -turnaus, huipun mittava ohjelma niin lentopallossa kuin beach volleyssa sekä budjetoitua merkittävästi alemmat tulot liiton kumppanuuksista.

Säästötoimien tavoitteena kerrotaan olevan liiton toiminnan fokuksen kirkastaminen ja resurssien kohdentaminen yhä enemmän urheiluun hallinnon sijaan.

Säästötoimien tavoitteena on saavuttaa noin 700 000 euron säästöt liiton kuluissa vuositasolla. Lentopalloliitto on aloittanut myös osana säästöjä yt-neuvottelut. Arvioidun henkilövähennyksen määrä on 3-4 henkilöä.

Osana yhteistoimintaneuvotteluja käsitellään myös Lentopallon valmennuskeskuksen mahdollista muutosta Kuortaneelta Tampereelle.

– Nämä ovat raskaita prosesseja kaikille organisaatiomme ihmisille, mutta meillä ei tässä tilanteessa ole vaihtoehtoja. Lentopalloliiton kustannukset ovat viimeisinä vuosina tasaisesti kasvaneet varsinkin verrattuna liiton tuloihin ja nykyinen kustannusrakenne ei ole kestävällä pohjalla, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho kertoo tiedotteessa.

– Pyrimme automatisoimaan toimintaprosessejamme mahdollisimman paljon ja tekemään asioita entistä tehokkaammin ja kustannustietoisemmin. Henkilöstösäästöt kohdistuvat pääasiassa erilaiseen hallinnolliseen työhön. Pyrimme siihen, että valmennus-, kilpailu- ja huippu-urheilutoimintaan näillä toimilla olisi mahdollisimman pieni vaikutus.

Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi korostaa tiedotteessa resurssien kohdistamista tarkoituksenmukaisesti.

– Meidän pitää varmistaa, että käytämme resurssimme mahdollisimman tarkasti ydintoimintaamme eli urheiluun. Vaikka säästöjä tapahtuu kaikilla osa-aluille, pystymme näillä toimilla varmistamaan riittävän resurssoinnin kaikessa toiminnassamme, Sydänlammi sanoo.

Lentopalloliiton liikevaihto vuonna 2018 oli noin 5,8 miljoonaa euroa.

Kuohunnan vuosi

Lentopalloliiton säästötoimet asettuvat vaikeuksien jatkumoon, jossa aiemmin keväällä liiton neljä korkean tason työntekijää jätti tehtävänsä.

Maaliskuussa toimitusjohtaja Keijo Säilynoja sai potkut ja pari päivää myöhemmin varatoimitusjohtaja Päivi Harri irtisanoutui.

Venäjän maajoukkueen päävalmentajaksi siirtyneen Tuomas Sammelvuon lisäksi paikkansa jätti huippu-urheilun hallintopäällikkö Jaana Laurila.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja