Tuomas Holopainen: Päätimme jo keväällä Floorin jatkavan bändissä

Nightwish-tiedotti lokakuun alkupuolella Floor Jansenin jatkavan bändin vakituisena solistina. Nuclear Blast Recordsin haastattelussa Holopainen kertoo, että laulajan jatkamisesta oli bändin sisällä sovittu jo huomattavasti aikaisemmin.

Nightwish julkaisee marraskuun lopulla Showtime, Storytime Live/Tour –DVD:n. Parhaillaan DVD:n promokiertueella oleva Nightwish-nokkamies Tuomas Holopainen kertoi Nuclear Blast Recordsin haastattelussa Floor Jansenin vakinaistamisesta bändiin.

Jansen hälytettiin bändiin yhden päivän varoitusajalla viime syksynä, kun Nightwishin ja aikaisemman solistin Anette Olzonin tiet yllättäen erkanivat. Siitä lähtien Jansen on esiintynyt bändin kanssa, mutta viralliseksi jäseneksi hänet kiinnitettiin lokakuussa 2013.

– Aluksi bändi oli selviytymistilassa oleva kone, mutta Jansen oli mahtava alusta asti. Viikkojen ja kuukausien kuluessa aloimme bändissä miettiä, että ehkä hänellä on tulevaisuutta bändissä, Holopainen kuvailee haastattelussa.

Holopainen kertoo, että bändin sisällä oli jo keväällä toivottu Jansenin jatkavan. Kesäkuisen Sauna Open Air -festivaalin esiintymisen jälkeen häntä pyydettiin jatkamaan Nightwishissa.

– Kevään aikana päätimme jätkien kanssa, että häntä on pyydettävä liittymään bändiin, sillä eihän bändimme muuttuisi yhtään paremmaksi ilman häntä. Hän lauloi upeasti kaikki uudet biisitkin, ajattelimme, että tässä se on. Emme tietenkään olleet varmoja siitä, mitä Floor ajattelisi jatkosta. Kesäkuisen Sauna Open Air -festivaalin yhteydessä rohkaistuimme kysymään häneltä, jos hän haluaisi jatkaa bändissä. Floor sanoi saman tien kyllä ja hymyili leveästi. Se oli sitten sovittu.

Samalla bändi oli kiinnittänyt vakinaiseksi jäsenekseen Troy Donockleyn (uilleann pipes, low whistles, laulu). Myös Troyn vakinaistamisesta tiedotettiin lokakuussa.

Katso videolta, miten Holopainen hehkuttaa bändin uutta laulajaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat