Lukuisten teinityttöjen maailma järkkyi 9 vuotta sitten, kun Zayn jätti One Directionin – tämä oli todellinen syy lähdön takana

Zayn Malik jätti One Directionin yhdeksän vuotta sitten. Hän kertoi lähtönsä todellisista syistä vasta viime vuonna.

Maaliskuun 25. päivä vuonna 2015 on jäänyt monen One Direction -poikabändin fanin mieleen ikävällä tavalla. Tuolloin yksi One Direction -viisikosta, Zayn Malik, kertoi päättäneensä lähteä yhtyeestä viiden vuoden jälkeen. Yhtye oli juuri tuolloin maailmankiertueella.

Malik avasi päätöksensä taustoja yhtyeen Facebook-sivulla julkaistussa postauksessa. Siinä hän kertoi haluavansa olla tavallinen 22-vuotias, joka voi levätä ja nauttia yksityisyydestä ilman julkisuuden valokeilaa. 

Haluan pyytää faneilta anteeksi, mikäli olen tuottanut pettymyksen, mutta minun on tehtävä niin kuin sydämessäni tuntuu oikealta, Malik kirjoitti julkaisussa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Malikin lähdön jälkeen One Direction -yhtyeeseen jäi neljä jäsentä: Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson ja Liam Payne. Facebook-julkaisussa sekä Malik että yhtyeeseen jääneet jäsenet vannottivat, että he ovat kaikesta huolimatta ikuisia ystäviä.

Viime vuonna Malik puhui Alexandra Cooperin emännöimässä Call Her Daddy -podcastissa todellisista syistä, joiden vuoksi hän jätti One Direction -yhtyeen. Yksi niistä liittyi sopimuksiin.

Malik ajatteli yhtyeen päivien olleen luetut, kun muut bändin jäsenet kieltäytyivät allekirjoittamasta uutta sopimusta. Hän aavisteli, että jotain oli tekeillä, ja päätti ottaa tilanteessa etumatkaa.

– Olin, että minä aion lähteä täältä, luulen, että tämä oli tässä, hän kertoi podcastissa. 

– Minä näin sen olevan tulossa, ja halusin täysin itsekkäästi olla ensimmäinen, joka menee tekemään oman levynsä. Jos olen täysin rehellinen, niin ajattelin, että otan varaslähdön, hän jatkoi.

Malik kuvaili olevansa passiivinen ihminen, mutta musiikkiinsa ja bisnestoimintaansa hän suhtautuu vakavasti. Kilpailuhenkisenä ihmisenä hän halusi olla One Directionin jäsenistä ensimmäinen, joka julkaisee omaa musiikkiaan. 

– Se oli syy, hän totesi.

One Direction jäi määrittelemättömän pituiselle tauolle vuonna 2016, vain alle vuosi sen jälkeen, kun Malik oli jättäytynyt yhtyeestä. Malik julkaisi esikoissoolosinglensä Pillowtalk tammikuussa 2016. Saman vuoden kesäkuussa uutisoitiin, että Harry Styles oli solminut soololevytyssopimuksen. Kuukautta myöhemmin samanlainen uutinen kantautui myös Liam Paynen osalta. Syyskuussa 2016 Niall Horan julkaisi This Town -esikoissoolosinglensä.

Malik kertoi Call Her Daddy -podcastissa myös One Directionin jäsenten väleistä. Hänen mukaansa yhtyeen jäsenten välillä alkoi ilmetä jännitteitä viisi vuotta sen jälkeen, kun nämä olivat debytoineet X Factor -ohjelmassa vuonna 2010 ja tulleet hetkessä valtavan kuuluisiksi.

– Ystävyyssuhteissamme oli selkeästi myös taustalla olevia ongelmia. Rehellisesti sanottuna kyllästyimme toisiimme, hän sanoi.

Malikin mukaan aika on antanut hänelle uutta perspektiiviä poikabändiaikoihinsa. 

– Olimme läheisiä. Olemme tehneet yhdessä hulluja asioita, joita kukaan muu tässä maailmassa ei koskaan ymmärrä, ja katson sitä nyt paljon lempeämmässä valossa kuin silloin, kun olin juuri lähtenyt, Malik sanoi.

One Direction tuli aikoinaan maailmankuuluksi sijoituttuaan Britannian X-Factorissa kolmannelle sijalle. Bändin X-Factorissa vuonna 2010 luonut tv-kasvo Simon Cowell on sanonut uskovansa One Directionin palaavan yhteen.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat