Nightwish-Marco solistiuutisesta: Ei tarvinnut enää panttailla

Nightwishin basisti paljastaa bändin sopineen Floor Jansenin kanssa jatkosta jo kesällä.

Suomalaisyhtye Nightwish ilmoitti tänään, että sen on vakinaistanut Imaginaerum-kiertueella tuuranneen hollantilaislaulajan Floor Jansenin solistikseen. MTV3.fin tavoittama Nightwish-basisti Marco Hietala on hyvillään yllätysuutisista.

– Vaihteeksi tulee hyviäkin uutisia. Bändissä on oikein hyvä fiilis. Matkan varrella tulimme koko ajan varmemmiksi tämän asian suhteen, ja kesäfestareiden jälkeen jo otimme sen Floorin kanssa puheeksi, Hietala valottaa.

Hän myöntää bändin suhtautuneen varovaisesti uuden laulajan valitsemiseen ja siitä tiedottamiseen, sillä aikaisemmat Nightwish-solistit Tarja Turunen ja Anette Olzon lähtivät bändistä melkoisella ryminällä.

Alun perin bändi olikin ilmoittanut julkistavansa tiedon uudesta laulajasta vasta ensi vuoden puolella.

– Meillä on traumaattinen historia, ja vähään aikaan emme halunneet edes puhua aiheesta. Mutta sitten aloimme tajuta, että on turha yrittää korjata asiaa, joka ei ole enää rikki. Emme kokeneet, että tätä tietoa tarvitsisi enää panttailla, Hietala muotoilee.

Nightwishin miehet ovat ehtineet keskustella Jansenin kanssa myös tämän toisen bändin ReVampin kohtalosta.

– Tietenkin silloin, kun rundi on päällä, pitäisi olla sitoutunut Nightwishiin, mutta muuten emme kiellä omia projekteja. Varmasti hän toimii ReVampin kanssa niinkuin minä Tarotin ja Raskasta joulua -kokoonpanon kanssa. Itse ainakin koen, että tällaiset sivuprojektit vain piristävät, Hietala selittää.

Tällä hetkellä Nightwish viettää Imaginaerum-kiertueen jälkeistä lomaa. Marraskuun lopussa se julkaisee kiertueella tallennetun Showtime, Storytime live-DVD:n, mutta kunnolla yhteistyö Floorin ja bändin toisen uuden jäsenen, brittiläisen Troy Donockleyn, kanssa lähtee käyntiin vasta ensi kesänä.

– Floor julkaisi juuri ReVampin kanssa uuden levyn ja keikkailee nyt sen tiimoilta. Me alamme treenaamaan sitten ensi kesänä, Hietala kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat