Tuomari määräsi 3-vuotiaan syöpäsairaan pojan jatkamaan kemoterapiaa – hoitoa vastustavat vanhemmat menettivät poikansa huoltajuuden

Floridalainen tuomari on määrännyt, että 3-vuotiaan leukemiaa sairastavan pojan on saatava jatkaa kemoterapiaa vanhempien vastustuksesta huolimatta. Päätöksestä uutisoivat muun muassa CNN ja NBC News.

Floridalaisen Hillsboroughin piirikunnan tuomari Caroline Tesche Arkin määräsi keskiviikkona, että leukemiaa sairastavan 3-vuotiaan Noah McAdamsin on jatkettava kemoterapiahoitojaan, kunnes ainakin hoidon ensimmäinen vaihe on saatu loppuun.

Päätös ei ilahduttanut pojan vanhempia, Taylor Bland-Ballia ja Joshua McAdamsia. He olivat vastustaneet hoitoja ja aikoneet parantaa lapsensa niin sanottujen vaihtoehtomenetelmien, kuten kannabiksen, avulla.

– Olemme pettyneitä siihen tosiasiaan, että he jatkavat kemoterapiaa huolimatta kaikista sivuvaikutuksista, joita toimme esiin. Yksi niistä on kuolema, Taylor kertoi NBC News -sivustolle.

Tuomarin mukaan vanhemmat saavat kokeilla muitakin hoitokeinoja, mutta kemoterapian on oltava pääasiallinen hoitomuoto.

Vanhemmat menettivät huoltajuuden

Tämän vuoden huhtikuussa Noahilla todettiin verisyöpä. Lehtitietojen mukaan poika oli saanut jonkin verran kemoterapiaa Johns Hopkinsin lastensairaalassa. Hänelle määrättiin alun perin kolmivaiheinen kemoterapiahoito.

22. huhtikuuta vanhemmat eivät kuitenkaan tuoneet Noahia sairaalaan hoitoja varten, ja pojasta tehtiin katoamisilmoitus.

Perhe löydettiin kentuckylaisesta hotellista 30. huhtikuuta, ja lastensuojeluviranomaiset toivat pojan takaisin Floridaan.

Vanhempien mukaan he eivät tienneet, että lasta ei saanut viedä toiseen osavaltioon. Hän kertoo, että he lähtivät Floridasta etsiäkseen toisen mielipiteen.

Vanhemmat menettivät lapsensa huoltajuuden, ja lapsi asuu nyt isovanhemmillaan. Vanhemmat saavat tavata lastaan vain valvotuissa olosuhteissa.

Saavat vaihtaa sairaalaa

Vanhempien asianajaja Mike Minardi kertoi NBC News -sivustolle, että vanhemmilla on mahdollisuus hakea eriävää lääketieteellistä näkemystä sen jälkeen, kun Noah on saanut ensimmäisen osan syöpähoidostaan.

Vanhemmat saavat viedä lapsen kemoterapiahoitoihin johonkin toiseen sairaalaan, sillä he olivat tyytymättömiä John Hopkinsiin lääkäreihin ja metodeihin.

Käsittely jatkuu kesäkuussa

Asianajaja kertoo, että tuomari päättää myöhemmin, pitääkö Noahin suorittaa kemoterapiahoidon kaksi muutakin vaihetta sen jälkeen, kun luuytimen testaus on tehty. Kokonaisuudessaan suunniteltu kemoterapiahoito kestäisi yli kolme vuotta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Asiaa käsitellään seuraavan kerran 4–5. kesäkuuta. Vanhemmat ovat hakeneet päätökseen muutosta.

Lue myös:

    Uusimmat