Tunnet punaisen ja keltaisen, mutta entä värisävyt nimeltä "muisti" tai "hääpuku"? Projektissa etsitään nimiä yli 16 miljoonalle värille

Kaikki Amerikan pastillit maistuvat kirsikalta! Näin raati reagoi totuuteen karkkien mausta 2:48
Mikä väri on suosikkisi Fazerin Amerikan pastilleja -karkkipussista? Suurin osa ihmisistä tuntuu liputtavan silmää räpäyttämättä oranssin pastillin puolesta, mutta oikeasti kaikki Amerikan pastillit maistuvat samalta, eli kirsikalta! Näin raati reagoi totuuteen karkkien mausta

Tylsää kotona? Tämä nettisivu metsästää nimiä 16,7 miljoonalle värisävylle, ja sinäkin voit osallistua!

Sininen, punainen ja keltainen ovat kaikille tuttuja, mutta entä värisävyt nimeltä "muisti", "innostuneet näkinkengät" ja "sokean miehen lila"?

Nettisivu ColorNames.org hakee nimiä 16,7 miljoonalle värisävylle, ja sinäkin voit osallistua, kertoo Gizmodo.

– Värikynävalmistaja Crayola on aina ollut hyvä keksimään luovia nimiä kynilleen, mutta nyt on sinun tilaisuutesi auttaa antamaan uniikki nimi kaikille 16,7 miljoonalle värille, sivusto hehkuttaa.

Nimen tulee noudattaa sääntöjä

– Kuten elämän kaikissa asioissa, myös tässä on joitain sääntöjä: keksimäsi nimen täytyy olla kuvaava, Gizmodo muistuttaa.

Nimi ei  myöskään saa olla loukkaava. Kansa on jo ehdottanut esimerkiksi eräälle valkoisen sävylle nimeä "hääpuku", keltaisen sävylle nimeä "aamun auringonsäde" ja eräälle siniselle väriä "naurua veden alla".

Värejä voi paitsi nimetä, myös äänestää.

Artikkelin kirjoitushetkellä 1 110 237 väriä oli nimetty. Tässä esimerkkejä nimistä:

Lue myös:

    Uusimmat