Tukes varoittaa trendikkäiden plasmakynien riskeistä: "Jos palveluntarjoaja väittää näin, mainoksella johdetaan kuluttajaa harhaan"

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) varoittaa tapauksista, joissa edullisena mainostettu kasvojenkohotuskeino plasmakynä on aiheuttanut ihoon tulehdustiloja. Jälkihoidosta huolehtiminen jää kuluttajan vastuulle. 

Plasmakynähoito nousi Suomessa yhdeksi kauneustrendeistä loppuvuodesta 2018, kirjoittaa Tukes mediatiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan plasmakynähoidossa iho puudutetaan ja siihen isketään plasmasalaman kautta pieniä reikiä. Menetelmä lupailee, että kun iho paranee, se tuntuu entistä napakammalta. 

Menetelmää on käytetty muun muassa pussittaviin alaluomiin ja roikkuviin yläluomiin. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tukes perehtyi plasmakyniin valvontaprosessissaan vuonna 2019 ja teki 11 valvontäkäyntiä. 

Maahantuojilla on Tukesin mukaan hyvä tietämys plasmakynistä ja niiden turvallisesta käytöstä. Hoidon suurimpana riskinä onkin epäonnistunut jälkihoito. 

Iho tulehtunut – palveluntarjoajan tulee varoittaa asiakasta mahdollisista seurauksista 

Tukesin tiedossa on tapauksia, joissa ihoa on käsitelty likaisin käsin tai menty uimaan heti hoidon jälkeen. Iho on näissä tapauksissa tulehtunut, mutta ihotyypistä riippuen iho saattaa tulehtua, vaikka iho olisi hoidettu oikein.

– Asiakasta on tärkeää ohjeistaa tarkasti jälkihoidossa ja varoittaa mahdollisista seurauksista, jos ihon ei anna kunnolla parantua, toteaa ylitarkastaja Annina Nyholm Tukesista.

– Osa palveluntarjoajista on mainostanut, että he käyttävät Tukesin hyväksymää laitetta. Tällaista Tukesin hyväksymismenettelyä plasmakynille, tai muillekaan laitteille tai tuotteille, ei ole olemassa. Jos palveluntarjoaja väittää näin, mainoksella johdetaan kuluttajaa harhaan, Nyholm lisää. 

0:58
Videolla Mimi Choi tekee uskomattomia optisia illuusioita meikeillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja