Tuholaistorjuja luuli tulevansa rutiinikeikalle – "Todennäköisyys sille, että löytää jotain tällaista, on yksi miljoonasta"

Seinän takaa löytyi jättiyllätys: 300 kiloa tammenterhoja! 0:45
Näin paljon tammenterhoja oli!

Tuholaistorjuja Nick luuli saapuvansa tavalliselle jauhomatokeikalle, mutta seinän takaa löytyikin jotain paljon yllättävämpää!

Kaksi tikkaa onnistui jemmaamaan kalifornialaisen talon seinärakenteisiin kolmensadan kilon edestä tammenterhoja, kertoo uutiskanava CNN. Asia selvisi, kun tuholaistorjuntateknikko rutiinikäynnillä löysi terhot talon seinien välistä.

Tuholaistorjuja sai ilmoituksen madoista

CNN haastatteli Nick Castroa, joka pyörittää omaa tuholaistorjuntayritystään. Hän kertoo saaneensa soiton paikallisilta kodinomistajilta näiden huomattua, että makuuhuoneen seinästä luikerteli matoja.

Madot olivat jauhomatoja. Ne olivat herkutelleet massiivisella tammenterhokasalla, joka löytyi talon rakenteista. Uskotaan, että valtavan varaston oli koonnut kaksi terhotikkaa.

– Se oli todella outoa. En ollut koskaan ennen nähnyt matoja tammenterhojen kimpussa, Castro kertoo.

Tästä kummallisuudet vasta alkoivat.

Castro teki seinään kymmenen sentin reiän ja silloin tammenterhot alkoivat valua sieltä ulos virtana, joka ei vain lakannut.

– Oli aika uskomatonta nähdä se määrä, Castro sanoo.

Tikat kerryttäneet varastoa vuosia

Nick arvelee, että tammenterhoja oli seinässä ainakin 300 kilogramman edestä. Hän veikkaa, että niitä oli todennäköisesti kerätty sinne muutamankin vuoden ajan.

CNN:n mukaan usein tikat varastoivat tammenterhoja kodin ulkopuolelle, joskus sadekouruihin. Harvoin ne saavat niitä vietyä sisätiloihin.

Tammenterhot oli kerätty monista lähellä sijaitsevista tammista. Castro sanoo, että linnut pudottivat terhot savupiipussa olevan reiän kautta. Ullakolle ne pääsivät toisen reiän kautta. Ullakolta pudotessaan terhot täyttivät seinärakenteet.

– Joka päivä voi sattua outoja juttuja, kun otukset keksivät luovia keinoja päästä sisään ihmisten koteihin, Castro sanoo.

– Ne pystyvät edelleen aina välillä huijaamaan meitä.

Kokenut tuholaistorjuja yllättyi

Castro kertoo työskennelleensä tuholaistorjunta-alalla yli parikymmentä vuotta. Hän ei omien sanojensa mukaan ole aiemmin nähnyt mitään tällaista.

– Asteikolla yhdestä kymmeneen tämä on kymppi. Todennäköisyys sille, että löytää jotain tällaista, on yksi miljoonasta.

– Odotin, että olisin löytänyt niitä muutaman kourallisen, mutta en mitään tällaista!

Talon seiniin piti tehdä kolme reikää lisää, jotta terhot saatiin kerättyä pois. Castro arvioi, että terhokasalle tuli korkeutta noin kuusi metriä.

Castron tiimillä meni kolme päivää terhojen siivoamisessa.

– Niitä kertyi kahdeksan ison jätesäkin verran. Niistä tuli niin painavia, että jaksoimme hädin tuskin viedä ne pois.

Tammenterhot heitettiin pois, koska ne olivat peittyneen seinän eristemateriaaleihin ja lasikuituun.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat