Yhdysvaltalaiselta tuholaistorjuntafirmalta erikoinen tarjous: 2 000 dollaria sille, joka päästää kotiinsa sata torakkaa

Mitkä ovat Suomen vaarallisimmat eläimet? Koira, ampiainen ja hevonen listan kärjessä, tutkimusprofessori kertoo miksi 7:22
Videolla myös: Tutkimusprofessori listasi Suomen vaarallisimmat eläimet.

Amerikkalainen tuholaistentorjuntaan erikoistunut yritys haluaa testata uusia metodeja tuholaisten ja etenkin torakoiden torjuntaan. Jos se ei toimi, ne luvataan hävittää perinteisemmin keinoin ja veloituksetta.

Amerikkalainen tuholaistorjuntayritys The Pest Informer on esittänyt tarjouksen, joka on noussut uutisotsikoihin. Muun muassa NBC News kertoo tämän Pohjois-Carolinassa toimivan yhtiön tarjoavan 2 000 dollaria eli noin 1 911 euroa sille, joka suostuu päästämään kotiinsa 100 torakkaa. 

Tarkoituksena on tutkia uusia metodeja torakkaongelman hoitamiseksi. Paikalla tulee olemaan ammattilaisia seuraamassa prosessin etenemistä. Julkisuuteen ei ole tarkemmin kerrottu, millaisesta kikasta tai kikoista on kyse.

– Teknologian kehittyessä etsimme koko ajan uusimpia ja parhaimpia tapoja hankkiutua eroon tuholaisista ja nimenomaan torakoista, The Pest Informer -firma kertoo verkkosivuillaan.

Haussa 5–7 kotia tutkimuskohteeksi

Yhtiö kertoo haluavansa löytää viidestä seitsemään kotia, joissa 100 amerikantorakkaa saisi viilettää menemään vapaasti. 

Torakkakoe kestää kuukauden. Mikäli torakoita ei siinä ajassa onnistusta talosta hävittämään, yritys kertoo hävittävänsä ne ilmaiseksi ja "perinteisempiä torakantorjuntametodeja" käyttäen.

NBC Newsin tietojen mukaan amerikantorakka on yksi Yhdysvaltain yleisimmistä torakkalajeista. Business Insider kertoo, että kyseisen lajin edustajia on vaikea hävittää muun muassa siksi, että ne lisääntyvät nopeasti.

Tiettyjä hakukriteerejä löytyy

Paikalliset voivat hakea mukaan heinäkuun loppuun saakka. Yhtiön perustaja David Floyd kertoo NBC News -sivustolle, että he ovat saaneet tähän mennessä yli 2 200 hakemusta.

Hakukriteerinä on, että hakijoiden tulee joko omistaa testipaikaksi tarkoitettu koti tai heillä pitää olla talonomistajan kirjallinen lupa. He eivät myöskään saa tutkimuksen aikana kokeilla muita keinoja hoitaa torakoita pois päivänjärjestyksestä. Lisäksi tutkittavan asunnon tulee olla jossain päin Yhdysvaltoja.

Floyd toivoo heidän pääsevän kokeilemaan jopa kymmentä erilaista torakantorjuntametodia. Hänen mukaansa kyseiset metodit on suunniteltu olemaan vähän kuin tee-se-itse-torjuntakeinoja sellaisilla materiaaleilla ja tarvikkeilla, joita kuka vain pystyy ostamaan ja jotka ovat turvallisilla perheelle ja eläimille.

Floyd kertoo, että he ovat tätä ennen testanneet uusia tuholaistentorjuntametodejaan ystäviensä ja perheenjäsentensä kodeissa.

Lue myös:

    Uusimmat