Tuhansia Thaimaan juniorijalkapallojoukkueen pelastajia kutsuttu kiitosjuhlaan – mutta mitä pelastetuille pojille kuuluu nyt?

Thaimaan luolapojat kertovat kokemuksesta – valmentaja ei paljastanut tilanteen vakavuutta 0:45

The Guardianin mukaan tuhansia Thaimaan juniorijalkapallojoukkueen pelastajia ympäri maailman on kutsuttu kiitosjuhlaan Bangkokiin. Samaan aikaan luolasta pelastetut pojat yrittävät hiljalleen totutella arkeen ja kuuluisuuteen.

Thaimaan Bangkokissa on avattu näyttely heinäkuun luolaoperaatiosta, joka tulee torstaina päättymään suureen pelastajien kiitosjuhlaan. Tuhansia pelastajia on kutsuttu tapahtumaan noin sadasta eri maasta.

Katso ylhäältä pätkä ABC Newsin erikoishaatattelusta luolasta pelastettujen poikien ja valmentajan kanssa.

Suuri ihmepelastus on saavuttanut paljon huomiota maailmalla, ja useat pelastajat on palkittu kunniamaininnoin heidän kotiseuduillaan.

Bangkokin näyttelyssä on esillä useita pelastuksessa käytettyjä välineitä. Huomion kiinnittää kuitenkin jättimäinen muovitunneli, joka kuvainnollistaa loukussa olleen jalkapallojoukkueen karmeita tunnelmia Thaimaan luolastoissa. 

Jalkapallojoukkueen jäsenet hakeutuivat luostariin

BBC News kertoo kuinka pian pelastuksen jälkeen juniorijalkapallojoukkueen pojat ja valmentaja hakeutuivat munkkiluostariin puhdistautuakseen kokemistaan vastoinkäymisistä. 

Elettyään yli viikon hengellistä elämää luostarissa, pojat olivat viimein valmiita palaamaan koteihinsa ja sopeutumaan takaisin normaaliin arkeen. 

Joukkueen valmentaja päätti jäädä luostariin vielä pidemmäksi aikaa.

Pelastetut pojat uskovat valoisaan tulevaisuuteen

Pojat ovat kiitollisia, että saavat jälleen olla perheidensä luona. Kouluun palatessaan kaikki saivat myös suurenmoisen vastaanoton. 

Yllättävä kuuluisuus on tehnyt pelastettujen poikien sopeutumisesta erikoista. Pojat itse kertoivat kuinka heitä muun muassa pysäytetään usein kaduilla, sillä kaikki haluavat yhteiskuvaan heidän kanssaan. 

Kamalat tapahtumat Thaimaan luolastoissa ovat suureksi onneksi motivoineet rohkeita jalkapallojoukkueen jäseniä tekemään töitä tulevaisuutensa eteen, sekä elämään hyvinä ihimisinä. Kaikki pojista haaveleivatkin nyt hienoista työurista aikuisuudessa.

Koko jalkapallojoukkue on erittäin kiitollinen kaikesta saamastaan tuesta ja rakkaudesta. Nyt toivotaankin, että pojat saavat jatkossa elää yksityisyydessä ja rauhassa omaa elämää.

Lue myös:

    Uusimmat