Eikö moottori starttaa vai jäikö auto penkkaan? Näin saat apua nopeiten

Autot ongelmissa pakkasella – Autoliittoon yli tuhat yhteydenottoa päivässä 1:54
KATSO MYÖS: Autot ongelmissa pakkasessa – Autoliittoon satoja yhteydenottoja päivässä.

Lukuisat suomalaiset autoilijat ovat tarvinneet tiepalveluapua tulipalopakkasten vuoksi, kertoo Autoliitto. Liitto suosittaa käyttämään kännykkäsovellusta avunpyyntöön, sillä palvelu on ruuhkautunut.

Suomessa on parhaillaan meneillään poikkeuksellisen kova pakkasjakso, joka vaikuttaa myös liikenteeseen koko maassa. Autoliiton mukaan tuhannet autoilijat ovat tarvinneet tällä viikolla tiepalveluapua.

Tästä johtuen tiepalvelua voi joutua odottamaan tavallista pidemmän ajan. Näin on siitäkin huolimatta, että Autoliitto on ottanut käyttöön kaiken mahdollisen työvoiman vastaanottamaan avustuspyyntöjä ja hoitamaan tiepalvelua.

Autoliiton mukaan tietyillä alueilla on nyt jopa pulaa uusista akuista ja autovuokraamojen kautta toimitettavista sijaisautoista.

Kärsivällisyyttä vaaditaan

Autoliitto vakuuttaa tekevänsä kaikkensa, jotta jokainen avuntarvitsija pääsee jatkamaan matkantekoa mahdollisimman pian, mutta pyytää huomioimaan, että tilanne vaatii nyt tavallista enemmän kärsivällisyyttä ja varautumista.

Avunpyynnön käsittelyä voi nopeuttaa lataamalla Autoliiton sovelluksen puhelimeen ja tilaamalla palvelun sitä kautta. Tällöin myös paikkatieto välittyy Autoliitolle ja apu saadaan suoraan oikeaan sijaintiin. Näin siitäkin huolimatta, että avuntarvitsija ei itse tiedä tarkalleen sijaintiaan.

Sovelluksella kuka tahansa voi tilata tiepalveluapua, eli avunpyynnön lähettäjän ei tarvitse olla Autoliiton jäsen. Sovellus toimii kaikkialla Euroopassa, missä vain on verkkoa käytettävissä.

Autoliitosta kerrotaan myös, että hinauksen tekevältä yritykseltä voi pyytää kustannusarvion ennen varsinaista työtä.

Lähde: Autoliitto

Lue myös:

    Uusimmat