TPS:n nuorisotähti debytoi Leijonissa ja näki selkeän syyn Tshekki-tappioon: "Jotain asioita on tehnyt oikein" – antoi itsevarman lupauksen sunnuntaille

Leijonien lauantai-iltapäivän Tshekki-tappion suurimmaksi anniksi jäi neljä A-maajoukkueen debytanttia. Yksi heistä oli erinomaisessa vireessä Liigassa kevättä lähestyvä 20-vuotias TPS-hyökkääjä Lauri Pajuniemi.

Tyhjyyttään ammottanut Globen ei tarjonnut Suomen ja Tshekin väliselle Euro Hockey Tourin kamppailulle erityisiä olosuhteita. Kamppailuvoimaisempi Tshekki punnersi ottelusta 3-1-voiton, mutta Pajuniemi näki otteissa positiivistakin.

– Ihan hyvää tekemistä oli meiltä, mutta Tshekki oli vahva ja hyödynsi paikkansa. 3-1, he olivat juuri tuon verran parempia tänään, Pajuniemi kommentoi lauantaina puhelimitse MTV Urheilulle.

– Meidän olisi pitänyt saada pidempiä hyökkäyksiä. Tshekki käänsi nopeasti peliä, meidän olisi pitänyt pystyä pitämään tasapaino paremmin, jotta he eivät olisi onnistuneet siinä.

Tuskin on lajista riippumatta pelaajaa, jota ei jännittäisi ensiesiintyminen aikuisten maajoukkueessa. 42 liigaottelussa 23+12 tehneen Pajuniemen kutsu maajoukkueeseen on ansaittu. Nuorukainen on ollut TPS:n uuden ja valoisamman vaiheen kasvot.

– Ihan hyvältä tuntui. Aluksi vähän jännitti. Ihan kiva oli päästä pelaamaan ja eiköhän tämä tästä vain parane, yhdessä Arttu Ilomäen ja Joel Mustosen kanssa hyökännyt Pajuniemi ennakoi.

– Totta kai se (kutsu maajoukkueeseen) tuo lisäboostin koko kauteen varsinkin, kun näin nuorena pääsee tänne. Tietää, että jotain asioita on tehnyt oikein ja niitä pitää myös jatkaa.

Turnauksen päätösottelu Suomea vastaan on pienimuotoinen käsite. Kotiyleisöä on todennäköisesti luvassa lehterien täydeltä. 

– Kuulin, että Globenissa on ollut aina tämän turnauksen Suomi-Ruotsi-matsissa porukkaa. Hienoa päästä pelaamaan, hiljennetään Globen.

Lue myös:

    Uusimmat