Tshekki selätti uneliaan leijonaryhmän – toisen erän kohtalokkaat päätössekunnit Suomen turma, Jukka Jalonen lähetti jäälle useita debytantteja

Suomi hävisi lauantaina Euro Hockey Tourin Ruotsin turnauksen toisen ottelun Tshekille Tukholmassa maalein 1-3 (1-1, 0-1, 0-1). Tshekki oli tasaisessa ja uneliaassa iltapäiväottelussa kaksinkamppailuvoimassa edellä ja ratkaisi kamppailun toisen erän lopussa.

Leijonien ylivoima yski Venäjää vastaan torstaina ja samat ongelmat jatkuivat lauantaina. Suomi sai ottelussa neljä ylivoimaa, mutta ne päättyivät kaikki tuloksettomina. Ensimmäisen ylivoiman aikana helähti jopa omissa, kun Julius Hongan ja Arttu Ruotsalainen lähtö omalta alueelta epäonnistui ja Roman Horak iski Tshekin johtoon.

Suomi pääsi vaikean avauskympin jälkeen peliin mukaan. Vahvaa kautta Tapparassa pelaava Jere Karjalainen laukoi pelin tasoihin Julius Junttilan syötöstä. Toinen erä eteni tasaisena ja passiivisena aina erän päätössekunneille asti, kunnes Suomi hävisi kaksinkamppailut omassa päässä ja Tomas Zohorna iski ottelun voittomaaliksi jääneen osuman vain seitsemän sekuntia ennen eräsummeria.

Suomi ajoi päätöserässä Tshekkiä takaa, mutta ei päässyt lopun ylivoimaa ja kuudetta kenttäpelaajaa lukuun ottamatta erityisen lähelle tasoitusta. Tshekki viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Leijonien paidassa nähtiin ensikertalaisia, kuten maalivahti Lassi Lehtinen, puolustajat Robin Salo, Oskari Manninen ja hyökkääjä Lauri Pajuniemi

Suomi kohtaa turnauksen päätösottelussa sunnuntaina Ruotsin.