Toyota Hiluxilla on maine kestävänä autona, mutta ainakaan tämä vanhempi malli ei selvinnyt edes kolmen kilometrin pudotuksesta

Oikeaa superautoa voi ajaa myös PS4:n ohjaimella 1:39
Kun videopelit ja todellisuus kohtaavat: Oikeaa superautoa ohjattiin radalla helikopterista Pleikkarin ohjaimella.

Jollain on taas ollut liikaa aikaa ja rahaa.

Toyota Hiluxilla on maine luotettavana työhevosena, joka ei vähästä säikähdä. Auto on laajalti käytössä myös Suomen Puolustusvoimilla.

Auto-ohjelma Top Gearissa Hilux pudotettiin aikoinaan reilusta 60 metristä ja kaikkien yllätykseksi auto selvisi tällistä. Tai no, "selvisi" on ehkä liioittelua, mutta kyllä sen dieselmoottori vielä starttasi, vaikka auto ruttuun menikin.

Jutun perästä löytyvällä WhistlinDiesel-kanavan videolla Hilux kiikutetaan ensin vähän Top Gearin testiä korkeammalle, noin 90 metriin.

Auto kääntyy pudotuksen aikana keula kohti maata, mutta on tällin jälkeen vielä yllättävän ehjän näköinen. Jos siis yllättävän ehjällä tarkoitetaan sitä, että Hilux on vielä tunnistettavissa avolava-autoksi.

Seuraavaksi helikopteri vie auton peräti 10 000 jalkaan eli runsaaseen kolmeen kilometriin. Sanomattakin on selvää, ettei auto selviä tällaisesta pudotuksesta enää. Se ei kuitenkaan ollut mikään syy jättää testiä tekemättä.

29 sekuntia kestäneen pudotuksen aikana Hilux pyöri kuin vimmattu, kunnes tuli tonttiin valtaisalla voimalla. Jälki on juuri niin rumaa kuin voi olettaakin, eikä jäljelle jää kuin epämääräinen kasa romua.

Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat