Tottenhamin vaihtomies nousi pakkopaikassa sankariksi – Liverpool tuska niskassa viimeiselle kierrokselle

Tottenham nappasi Interistä pakkovoiton jalkapallon Mestarien liigan B-lohkossa maalein 1–0. Näin Tottenham ja Inter lähtevät päätöskierrokselle huimassa tilanteessa: kummallakin on seitsemän pistettä ja ne taistelevat FC Barcelonan takana lohkon toisesta jatkopaikasta.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Moressa

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun!

C Moren sivulle pääset tästä

Tottenhamin sankariksi nousi 80. minuutilla maalannut vaihtomies Christian Eriksen. 10 minuuttia kentällä ollut tanskalaispelaaja ampui pallon verkon perukoille näyttävän tilanteen päätteeksi: Moussa Sissoko rynni pallon kanssa rangaistusalueelle, Dele Alli otti palloon välissä kevyen kosketuksen ja Eriksen jatkoi sen häkkiin (video jutun ylälaidassa).

Lohkon toisessa ottelussa FC Barcelona kukisti PSV Eindhovenin vieraissa maalein 2–1. Barcelona oli varmistanut jatkopaikkansa jo aiemmin. PSV puolestaan jää lohkon jumboksi.

Lohkovaiheen päätöskierroksella kahden viikon päästä pelataan ottelut Barcelona–Tottenham ja Inter–PSV Eindhoven. Kun Tottenhamin ja Interin keskinäisten ottelujen pisteet sekä tehdyt ja päästetyt maalit ovat tasan, ratkaisevaan asemaan nousisivat tasapisteissä keskinäisten pelien vierasmaalit: Tottenhamilla on niitä yksi Interin nollaa vastaan. Näin Tottenham on ennen päätöskierrosta Interin edellä.

PSV juhli

PSG puolestaan kukisti Liverpoolin C-lohkon huippuottelussa maalein 2–1. Kummankin joukkueen jännitys jatkopaikkojen suhteen jatkuu lohkovaiheen viimeiselle kierrokselle.

Ottelun näyttävin osuma oli PSG:n 2–0-johtomaali, jonka Neymar viimeisteli huippunopean vastaiskun päätteeksi paluupallosta verkkoon (video alla).


C-lohkon toisessa ottelussa Napoli nujersi Belgradin Punaisten Tähden maalein 3–1 (Napolin Marek Hamsikin 1–0-maali alapuolen videolla).


Tulokset tietävät sitä, että Napoli on lohkon kärjessä yhdeksällä pisteellä. PSG on perässä kahdeksalla pisteellä ja Liverpool kolmantena kuudella pinnalla. Neljässä pisteessä oleva Punainen Tähti on menettänyt mahdollisuutensa Mestarien liigan pudotuspelivaiheeseen.

Lohkovaiheen viimeisellä kierroksella pelataan ottelut Punainen Tähti–PSG ja Liverpool–Napoli. Liverpoolin on pakko voittaa päätösottelunsa pitääkseen yllä jatkohaaveita. Tasapisteissä vertailtaisiin ensisijaisesti keskinäisiä otteluita, ja Napoli voitti Liverpoolin aiemmassa kohtaamisessa 1–0.

A- ja D-lohkojen jatkajat selvisivät

A-lohkosta etenevät jatkoon Atletico Madrid ja Borussia Dortmund. Dortmund pelasi Club Bruggen kanssa 0–0-tasapelin, ja illan aiemmassa ottelussa Atletico voitti AS Monacon 2–0 (alapuolen videolla Antoine Griezmannin iskemä 2–0-maali).


Atletico on lohkon kärjessä 12 pisteellä ja Dortmund toisena 10 pinnalla. Club Brugge on varmistanut kolmossijan ja Eurooppa-liigan jatkopelit viidellä pisteellään, kun taas lohkojumboksi jäävällä Monacolla on toistaiseksi vain yksi pinna.

D-lohkossa Mestarien liigan pudotuspeleihin puolestaan menevät Porto ja Schalke. Jatkajat varmistuivat, kun Lokomotiv Moskova kukisti Galatasarayn illan varhaispelissä 2–0. Porto päihitti sittemmin Schalken 3–1.

13 pisteeseen noussut Porto on varmistanut lohkovoittonsa ja kahdeksassa pisteessä oleva Schalke sijoittuu toiseksi. Galatasaraylla on neljä pistettä, Lokomotivilla kolme.

Lue myös:

    Uusimmat