Tosielämän hyvä haltiakummi lahjoittaa juhlamekkoja vähävaraisille – auttamisenhalu kumpuaa oman elämän suurista tragedioista

Ihka elävä haltiakummi loihtii upeita juhlamekkoja omien elämiensä Tuhkimoille 3:28
Tällainen tosielämän haltiakummi Judy Wolff on.

Wisconsilaisnaista kutsutaan kotikaupungissaan hyväksi haltiakummiksi tämän harjoittaman hyväntekeväisyyden vuoksi.

Judy Wolffin koti vehreän niityn vierellä Holmenin kaupungissa Wisconsinissa on kauniiden häämekkojen, juhlamekkojen ja valmistujaismekkojen täyttämä tyllikeidas. CNN vieraili kotikaupungissaan osuvan lisänimen, hyvä haltiakummi, saaneen naisen luona.

Judy Wolff nimittäin valmistaa ilmaiseksi vähävaraisille tytöille ja naisille juhlamekkoja erilaisiin tilaisuuksiin.

Wolff asuu glitterin, pitsin ja silkin keskellä ja valmistaa mekkoja perinteisesti ompelemalla ja kiertämällä kirpputoreja, ei siis niin kuin satujen haltiakummit taikasauvaa heilauttamalla. Naisen auttamisen halu on kuitenkin aivan yhtä maagista kuin satukirjoissa.

– Jos se vain tekee heidät onnelliseksi. Eräs tyttö kertoi minulle, ettei ollut koskaan ennen kokenut oloansa prinsessaksi. Hän pyörähteli ympäriinsä ja se riittää minulle kiitokseksi. Rakastan sellaista, Wolff kertoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä

Tavoitteena ei ole rikastuminen

Wolff haluaa vain toteuttaa unelmia valmistamillaan mekoilla. 

– En rikastu tällä, ehei, en missään tapauksessa. Teen tätä vain auttaakseni tyttöjä. Jos joku haluaa maksaa minulle, niin käytän saadut rahat varastotilan vuokraukseen, Wolff kertoo.

Kaikki sai alkunsa muutamasta juhlamekosta, joissa Wolff näki potentiaalia. Mekot olivat hänen tyttärensä vanhoja juhlamekkoja.  

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Suurin osa nykyisestä kokoelmasta Wolff on saanut lahjoituksina, mutta hän ostaa mekkoja myös itse. Mekkojen huollon ja puhtaanapidon hän opetteli itse. Nykyisin hän osaa jo muokata mekkoja kantajalleen sopiviksi. Ompelupalvelut ovat luonnollisesti ilmaisia.

Hyväntekeväisyyden taustalla omia tragedioita

Vanhoista, huonokuntoisista mekoista ja muodista jo poistuneista mekoista Wolff valmistaa mekkoja vauvoille. Syy on sydäntä särkevä. Wolffin lapsenlapsi syntyi kuolleena, ja vilttiin käärityn vastasyntyneen päällä oli monta kokoa liian suuret vaipat. Näky särki Wolffin sydämen, ja sen takia hän valmistaa "enkelimekkoja" myös vauvan tai lapsen menettäneille perheille.

Wolff on ollut työkyvyttömyyseläkkeellä jo vuodesta 2002. Entinen sairaanhoitaja oli toiminut vapaaehtoisena vuonna 2001 romahtaneiden WTC-tornien pelastustöissä. Sen lisäksi, että hän ja monet muut vapaaehtoiset altistuivat pelastustöissä myrkylliselle pölylle, oli kokemus niin vaikea, että Wolff kärsii vieläkin traumaperäisestä stressihäiriöstä.

– En vieläkään kadu sitä, koska pystyin auttamaan teollani niin monia ihmisiä, Wolff kertoo.

Voittoa tavoittelematon hyväntekeväisyys onkin Wolffille eräänlaista terapiaa. Tähän päivään mennessä hän on lahjoittanut jo yli 500 juhlamekkoa. Vauvoille tarkoitetut mekot hän lahjoittaa lähiseudun sairaaloille.

Lue myös:

    Uusimmat